Україна у Росії купуватиме вугілля

Україна  у Росії купуватиме вугілля
Державні і приватні підприємства України підписали угоди про поставку 5,6 мільйонів тонн імпортного вугілля до кінця 2015 року.

Про це пише Forbes за повідомленням міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана на засіданні Кабміну 23 вересня.

«Ми підписали договори на поставку вугілля з ПАР – 1 мільйон тонн вугілля до кінця року має бути поставлено. Ми й інші приватні підприємства, які сьогодні працюють на ринку електроенергії (ДТЕК, «Донбасенерго»), уклали угоди про поставку вугілля з території Росії – на жаль, ця дефіцитна марка є тільки в Росії і певних країнах.

Загальний обсяг постачання газу за тими договорами, які ми маємо, – до кінця року 5,6 млн тонн. Цього вугілля буде достатньо, щоб ми на 1 січня 2015 року мали більш ніж 3,5 млн тонн вугілля на ТЕС», – сказав він.

Продан уточнив, що на сьогодні на складах ТЕС України є 2,944 мільйонів тонн вугілля.

«За сьогодні ми мали вже накопичення, невелике, але 10 тисяч тонн вугілля ми почали накопичувати», – додав він.

За словами міністра, навіть при поновленні поставок вугілля з контрольованих бойовиками регіонів України дефіцит вугілля збережеться на рівні 200-250 тисяч тонн на місяць через виведення з ладу низки шахт. Однак такий обсяг не складно покрити за рахунок імпорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому з нас роблять дурнів.будемо в росії купувати вугілля,яке вони вивезли з УКРАЇНИ,чи може росія буде напряму продавати нам наше вугілля з наших шахт.ця **війна**-це звичайне відмивання в простих жителів країни грошей кількома бізнесменами двох країн
Відповісти
Це ще треба подивитись в який регіон України російське вугілля завозитиметься - чи не в ЛНДР? )))
Відповісти