Вчені чекають інопланетян, а у Ватикані готуються їх охрестити

Вчені чекають інопланетян, а у Ватикані готуються їх охрестити
Вчені розглядають можливість відкриття простих мікроорганізмів або зустрічі з розумними істотами.

Про це пише "Кореспондент" з посиланням на The Huffingon Post.

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) і Бібліотека Конгресу США організували дводенний симпозіум під назвою "Підготовка до відкриття"

У рамках цього заходу вчені, історики, філософи і богослови з усього світу обговорювали підготовку "до неминучого відкриття позаземного життя" (прості мікроорганізми або розумні істоти).

"Ми розглядаємо всі сценарії виявлення життя. Якщо ви виявили мікроби, то це одна справа. Якщо ж ви зіткнулися з інтелектом, то це вже інше питання. А якщо вони спілкуються - це щось інше, і залежно від того, що вони говорять - це також інше питання!", - сказав астроном, організатор симпозіуму і колишній головний історик NASA Стівен Дж. Дік.

"Ідея полягає в тому, щоб не чекати, поки ми зробимо відкриття, а спробувати підготувати громадськість до можливих наслідків до того часу, коли таке відкриття буде зроблено, - пояснив учений. - Я думаю, що NASA підтримує цю ініціативу через активність у відкритті екзопланет і досягнень в галузі астробіології в цілому".

Як зазначає Huffingon Post, серед тих, хто виступав на симпозіумі, найбільшу увагу до себе привернув Гай Консолманьйо, який є священиком-єзуїтом, астрономом і планетарним ученим у Ватикані.

"Я вірю, (що інопланетне життя існує, - ред.), але у мене немає доказів. Буду цьому дуже радий, і це зробить моє розуміння моєї релігії ще глибшим і багатшим настільки, наскільки я навіть не можу собі уявити. Тому мені це буде настільки цікаво", - заявив Консолманьйо.

Він також публічно заявив про свою переконаність у тому, що "у будь-якої істоти є душа - незалежно від того, скільки щупалець у нього є". Гість з Ватикану додав, що він був би щасливий охрестити будь-якого інопланетянина, якби він тільки попросив його про це.

Завдяки даним космічного телескопа Хаббл на сьогодні відомо про існування близько десяти тисяч різних галактик. Астрономічному супутнику НАСА "Кеплер" вдалося зафіксувати більше 1400 планет за межами Землі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: США, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вчені чекають інопланетян, а у Ватикані готуються їх охрестити
23 вересень, 2014, 19:03