У Тернополі в День Перемоги «скрутили» свободівців. ФОТО. ВІДЕО

У Тернополі в День Перемоги «скрутили» свободівців. ФОТО. ВІДЕО
У середу в Тернополі міліція заарештувала декількох депутатів обласної ради від ВО "Свобода".

"Свободівців" затримали під час спроби не допустити несанкціоновану акцію представників КПУ в Парку Слави, - повідомила Українська правда з посиланням на прес-службу організації.

Серед затриманих - керівник Тернопільської "Свободи" Роман Навроцький та заступник голови Тернопільської районної ради Роман Наконечний.

"Попри те, що захід комуністів носив несанкціонований характер, представники МВС відмовилися на вимогу депутатів-свободівців Тернопільської обласної ради припинити антиукраїнський шабаш. Натомість міліціянти брутально накинулися на депутатів від "Свободи",заарештували їх та продовжили посилено охороняти протизаконний українофобський захід", - йдеться в повідомленні.



7 травня голова Тернопільської обласної ради, свободівець Олексій Кайда видав розпорядження про заборону використання 9 травня символіки СССР, комуністичної та нацистської символіки на території області.

Водночас, як повідомляє тернопільське видання "Доба", правоохоронці під час сутички зі "свободівцями" та іншими націоналістами, які заважали колоні комуністів рухатися до Монументу слави, змушені були кидати їх на землю та утримувати силою.

За попередніми даними міліції, трьох найактивніших протестантів забрали у відділок.

Видання зазначає, що сутичка націоналістів з міліцією почалася вже тоді, коли офіційні заходи до річниці завершення війни були закінчені.

Колона комуністів, сформована біля виставки бронетехніки, рушила до Монументу слави в оточенні міліції. В той же час присутній в парку секретар міськради Ігор Турський заявив, що комуністи не подавали в міську раду заявку на проведення свого маршу.

Міліціонери в той же час свої дії пояснювали тим, що прапори в мітингувальників не радянські, а партійні, а мітингувати дозволено впродовж цілого дня.

Після недовгих сутичок опонентів комуністичної процесії взяли в кільце бійці міліцейських спецпідрозділів. Декількох повалили на землю і тримали там поки "червонопрапорна" колона клала квіти до Вічного вогню.



































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так їм і треба!
У дні святкування ОУН-УПА ніхто нікому не заважає і нагороди дають і доплати різні ...
Так що не лізьте туди де пам'ять інших людей, на яких вам наплювати!
Відповісти
А де фотки святкування Дня Перемоги в Тернополі?Вітаю ветеранів другої світової і мера С.Надала з Днем Перемоги!
Відповісти
Останні новини
У Тернополі в День Перемоги «скрутили» свободівців. ФОТО. ВІДЕО
10 травень, 2012, 09:14