Лучани не довіряють банкам, міліції та Кабміну, - опитування

Лучани не довіряють банкам, міліції та Кабміну,  - опитування
Політологи дослідили ставлення лучан до сучасних подій, довіру до суспільних та політичних інституцій та визначили рейтинг дружніх Україні держав.

Про це повідомляє Волинська обласна молодіжна громадська організація "Асоціація молодих політологів і політиків".

Впродовж 11 – 18 серпня організація провела дослідження громадської думки серед жителів міста Луцька. В опитуванні взяло участь 650 лучан.

У результаті, більшість опитаних лучан висловили думку, що політична ситуація в Україні розвивається в неправильному напрямку. Такої позиції дотримувалися 62,6% опитаних. Про те, що події в державі йдуть у правильному напрямку висловились 30.8% респондентів, а ще 6,6% утрималися від відповіді.

В умовах триваючої російсько-української війни ім'я найменш дружньої держави було прогнозованим. Аутсайдером рейтингу дружби виявилася Росія. Так, 95,5% респондентів оцінили її зовнішньополітичну доброзичливість щодо України найнижче – поставили одиницю із десяти можливих балів. І лише сумарно 1% респондентів оцінили «дружні зусилля» Росії вище 5 балів. Отож, на думку лучан, середній бал північного агресора – 1,12 із 10 можливих.

Поряд із тим, до п’ятірки найбільш дружніх держав лучани віднесли Польщу, США, Грузію, Німеччину та Литву.

Найвищу довіру зафіксовано до Збройних сил України. Їм загалом повністю або переважно довіряють 86,2% респондентів. Переважна довіра зафіксована також до співвітчизників – 85,4%, церкви та духовенства – 75%, Президента України – 68,1%, керівників підприємств, в яких працюють лучани, - 64,9%, громадських організацій 62,2%, благодійних фондів – 57,7%, ЗМІ – 55,7%, міської влади – 54,5%.

Найнижчі показники довіри до силових та судових структур.

Більшість лучан (73,1%) вважають Україну демократичною державою. Поряд з тим, загалом 91,9% опитаних повністю або переважно погоджувалися, що потрібні перевибори парламенту восени цього року.

Також більшість респондентів загалом погодилися із тезами, що виборці повинні мати можливість позбавити повноважень депутата за неналежне виконання обов’язків (96,5% схвальних або переважно схвальних відгуків), необхідністю складання мандата депутатом у разі виходу його із партії, від якої він обраний (93,3%).

Також 83,6% лучан (70,6% згодні, а 13% - скоріше згодні) підтримали тезу щодо необхідності вступу України до НАТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани не довіряють банкам, міліції та Кабміну, - опитування
24 вересень, 2014, 11:22