У Луцьку передвиборчу агітацію приховали за білбордами про люстрацію. ФОТО

У Луцьку передвиборчу агітацію приховали за білбордами про люстрацію. ФОТО
На вулицях Луцька з’явилися білборди з інформацією про те, як партії, представлені у Верховній Раді, голосували за закон про люстрацію.

Про це повідомляє громадська мережа "Опора"

У місті Луцьку, виборчий округ № 22, на рекламних білбордах були розклеєні плакати під назвою «Хто як голосує за люстрацію?».

Такого роду рекламу можна побачити в різних районах міста, зокрема, на вулицях Глушець, Даньшина, Карпенка-Карого, проспекті Соборності.

"Власником цієї реклами, ймовірно, є громадська організація «Всеукраїнська Люстрація», логотип якої зазначений в лівому верхньому куті білбордів",- повідомляє громадська мережа.

Цікава ця зовнішня реклама тим, що у ній згадуються назви трьох партій, що задекларували про свою участь у парламентських виборах.

"Так, на білбордах зображено таблицю, яка демонструє результати голосування фракцій політичних партій та депутатских груп за прийняття закону «Про очищення влади» (№4359 a). Однак побудована ця таблиця таким чином, що вгорі розташовані фракції тих партій, більшість членів яких підтримали прийняття цього закону", - зазначає "Опора".

Ще йдеться, про те, що в таблиці є графа «Ваш голос працює на (%)» в якій вказано відсоток депутатів з фракції/групи, що проголосували «за».

"Першою у таблиці вказана ВО «Свобода» (100% депутатів від складу фракції підтримали закон), а далі партія «УДАР» та ВО «Батьківщина». Натомість останньою в таблиці є Комуністична партія. Нагадаємо, що станом на 23 вересня, одна з цих партій (ВО «Свобода») висунула свій виборчий список для участі у виборах, а дві з них (ВО «Батьківщина» та КПУ) вже й отримали від ЦВК рішення про реєстрацію своїх кандидатів зі списку", - пишуть активісти.

Тому поєднання інформації про результати депутатської діяльності цих партій із поясненням «як працює голос» дає підстави вважати ці білборди прихованою рекламою учасників виборів. В такий спосіб окремі учасники виборчого процесу ймовірно хочуть використати популярну в суспільстві тему люстрації для підвищення власного виборчого рейтингу в обхід правилам агітації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба вивісити прізвища усіх волинських ,,героїв,,-депутатів, що знати хто з нах як проголосував,
Відповісти
Це реклама "Свободи", якщо хтось ще не здогадався. До речі, паралельно вони розмістили джинсу на радіо (чув особисто по Радіо-24) про те що "окремі політичні сили будуть використовувати тему люстрації у своїй передвиборчій кампанії. Так наприклад це буде партія свобода, 100% депутатів якої проголосували за закон... і т.д.
Відповісти
Пропоную визнати сайт ВРУ агітацією за Свободу, бо там є інформація про результати голосування!
Відповісти
УУУУУУУУУУУ Який жах правду написали, АААААААА як могли. )))
Відповісти
Як стало відомо Опора вважає повідомлення на сайтах з фотографіями бігбордів про голосування щодо люстрації порушенням правил агітації.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку передвиборчу агітацію приховали за білбордами про люстрацію. ФОТО
24 вересень, 2014, 13:10