Закон про амністію: звинувачені в катуваннях мають право на волю

Закон про амністію: звинувачені в катуваннях мають право на волю
Законопроект про «амністію» може спровокувати зловживання обома сторінами конфлікту на Сході України та підтримати безкарність злочинців.

Про це заявляє міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

В організації наголошують - документ може звільнити від покарання людей, винних у катуваннях, адже затверджений парламентом проект закону не включає тортури та інші види жорстокого поводження до списку виключень.

«Перед тим, як президент Порошенко поставить свій підпис під цим законопроектом, він має переконатись, що катування включені до тяжких злочинів, на які амністія не розповсюджується», - наголошено у заяві.

Проект закону «про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей» був прийнятий парламентом 16 вересня 2014. Він пропонує звільнення від кримінальної відповідальності за злочини, які були вчинені учасниками збройних формувань починаючи з 22 лютого 2014.

Amnesty International неодноразово заявляла про випадки застосування катувань до полонених з боку членів сепаратистських збройних формувань і проукраїнських сил в східній Україні, та закликала українську владу до неупередженого розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Закон про амністію: звинувачені в катуваннях мають право на волю
24 вересень, 2014, 14:39