Волинський нардеп хоче переведення волинських військових додому

Волинський нардеп хоче переведення волинських військових додому
Народний депутат України Степан Івахів офіційно звернувся до Генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням про дозвіл на переведення 41 солдата до місця їхньої служби у Володимир-Волинський.

«На сьогодні підозрювані військовослужбовці перебувають у військовій частині А 1978 в Запоріжжі, куди їх доставили після здійснення військової операції. Однак підозрювані військовослужбовці, фактично, закріплені за іншими військовими частинами, а саме А 2331 та А 2167, в яких вони й мають нести військову службу. Через це підозрювані військовослужбовці не можуть отримати харчування, одяг та інше необхідне та належне їм матеріальне забезпечення із військової частини А 1978, що порушує їхні конституційні громадянські права», - йдеться в депутатському зверненні.

Депутат повідомив Генерального прокурора, що на сьогодні харчування та майнове забезпечення військовослужбовців відбувається виключно за рахунок волонтерів та їхніх батьків.

Керівництво запорізької військової частини неодноразово зверталося до слідчих органів з вимогою повернути солдатів на Волинь, бо вони не є в штаті 55-ї бригади і їх не можна забезпечувати за рахунок бригади. Проте слідчі так і не відреагували на ці звернення.

«Я буду боротися за наших хлопців всіма можливими засобами. Саме тому звертаюся до Віталія Яреми та сподіваюся на позитивне вирішення проблеми повернення наших солдатів додому. Юристи британської адвокатської cameron mckenna, яких ми з Ігорем Єремеєвим запросили для захисту наших солдатів, вже побудували стратегію захисту та активно працюють з тим, аби залучати додаткових військових експертів, які допоможуть довести невинуватість солдатів», - прокоментував ситуацію Степан Івахів.

«У той же час слідство просувається дуже повільно, слідчі дії майже не проводяться. Скільки ще часу воно буде тривати - невідомо. Саме тому ми маємо бути впевнені, що весь цей час хлопці будуть одягнені та нагодовані. А для цього треба повернути їх на Волинь» - переконаний народний депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Донбас подякує...
Відповісти
ну перед виборами - треба роботу мажоритарникам показувати.
Відповісти
Проснувся, а ле раніше був... в кущах?
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп хоче переведення волинських військових додому
24 вересень, 2014, 14:38