Ковельські депутати просять врятувати місцеву школу

Ковельські депутати просять врятувати місцеву школу
Депутати Ковельської районної ради вже вкотре звертаються до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на будівництво Білинської ЗОШ.

15 років тому школярі села Білин Ковельського району були вимушені покинути стіни рідної школи і тимчасово переселитися в приміщення дитячого садочка, бо спеціальна комісія визнала це приміщення аварійним, - повідомляє ПроКовель.

З тих пір дошкільнята, яких в селі чимало (наразі проживає 171 дитина), перестали відвідувати свій заклад.

Діти вимушені навчатися у дві зміни в непристосованих для цього кімнатах. Приміром, в окремих кабінетах відстань від першого ряду парт до дошки становить менше одного метра, що є грубим порушенням норм і правил навчання. Окрім цього, тут неможливо забезпечити нормальний повітряно-тепловий режим, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм.

У 2011 році влада області пообіцяла сільським дітлахам, педагогічному колективу та всій громаді села Білин, що тут за півтора року буде зведено нову триповерхову школу. Поважні гості напередодні Дня Незалежності навіть на тому місці, де мало розпочатися будівництво, заклали капсулу.

Підрахували, що кошторисна вартість об’єкта становитиме 22559,677 тисяч гривень. Замовником виконання будівельних робіт виступило управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації. Провели тендер, де визначилася фірма-забудовник, виділили з держбюджету певну суму грошей на придбання будматеріалів і приступили до роботи.

Станом на початок серпня вартість виконаних робіт склала 5432,312 тисяч гривень. За бюджетні гроші підрядник звів трохи більше двох поверхів споруди і на цьому роботи зупинилися.

Наразі продовжити їх неможливо, бо через судову тяганину підрядної організації з обласним управлінням капітального будівництва, рахунки, з яких проводиться фінансування будівельних робіт, заблоковані.

Депутати Ковельської районної ради вже вкотре звертаються до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на будівництво Білинської ЗОШ.

Щоправда, попереднє звернення вони ухвалили в кінці 2012 року. Тоді просили гроші, щоб розпочати будівництво, а тепер – щоб його вже завершити. А ще – депутатів дуже турбує те, що з кожним днем ціни на будівельні матеріали ростуть, а отже й вартість об’єкта вже значно здорожчала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські депутати просять врятувати місцеву школу
24 вересень, 2014, 15:45