Активісти пікетували Кабмін з вимогою провести тендери із закупівлі ліків

Активісти пікетували Кабмін з вимогою провести тендери із закупівлі ліків
Учасники благодійного фонду «Пацієнти України» у середу, 24 вересня, пікетували Кабмін з вимогою негайно провести тендери із закупівлі ліків за державними програмами.

Міністерство охорони здоров’я не здійснило закупівлю ліків на 2014 рік за такими програмами як онкологія, гемофілія, муковісцидоз, вірусні гепатити, туберкульоз, ВІЛ/СНІД тощо, - повідомляє Українська правда.

За словами голови благодійного фонду «Пацієнти України» Дмитра Шерембея, жодного разу за останні 10 років незалежності України пацієнтів не лишали напризволяще без лікування за цими програмами.

Також не закуплено вакцини для попередження iнфекцiйних хвороб у дітей, що призведе до спалахів інфекційних захворювань вже у 2015 році.

Під будівлю Кабміну пацієнти та батьки хворих дітей принесли сотні дитячих пар взуття як нагадування про те, що вже завтра маленькі та дорослі хворі можуть померти, так і не дочекавшись від держави гарантованих ліків за бюджетними програмами лікування.

У разі відсутності реакції з боку прем’єра, пацієнти приноситимуть пару дитячого взуття безпосередньо під будинок Арсенія Яценюка кожного ранку доти, доки не закуплять життєво необхідні ліки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Активісти пікетували Кабмін з вимогою провести тендери із закупівлі ліків
24 вересень, 2014, 15:55