Імпорт зброї в Україну стане простішим

Імпорт зброї в Україну стане простішим
Президент України Петро Порошенко підписав закони, які вносять зміни до Митного та Податкового кодексів України щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення.

Відповідна інформація розміщена на сайті Верховної Ради України.

Як відомо, на початку вересня Верховна Рада прийняла закони «Про внесення змін до Митного кодексу щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення» та «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення», якими спростила ввезення продукції оборонного призначення.

Як пояснив заступник міністра оборони Петро Мехед, запропоновані урядом зміни дозволять ввозити на митну територію країни продукцію оборонного призначення, скоротивши на це витрати.

Згідно з прийнятими змінами, в Митному кодексі будуть вказані коди груп продукції оборонного призначення, які звільняються від митних зборів, також будуть скасовані дані мита не на якийсь проміжок часу (особливий період, надзвичайна ситуація, АТО), а повністю.

Зазначені зміни передбачають коди груп товарів оборонного призначення, які звільняються від ПДВ. Разом з тим від ПДВ звільняються як імпортні товари оборонного призначення, так і українського виробництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.