Що найчастіше українці шукають в інтернеті

Що найчастіше українці шукають в інтернеті
Близько 11% пошукових запитів українців робляться українською мовою, а найпопулярніші слова, які шукають наші співвітчизники - це "онлайн" і "дивитися".

Поро це пише AIN.ua.
Крім того, половина всіх пошукових запитів українських користувачів "Яндекса" пов'язана з дозвіллям - пошуком фільмів і музики, спілкуванням в соціальних мережах, хобі та культурними заходами.

Ці та інші цікаві факти про особливості пошукових запитів українців - у добірці цікавих цифр і фактів від "Яндекс Україна".

1. В середньому на кожного українського користувача Яндексу, який шукає із звичайного комп'ютера, доводиться 15 запитів на тиждень, а на користувача смартфона - дев'ять. Приблизно стільки ж запитів роблять користувачі всіх пошукових систем в середньому.

2. Мешканці великих міст активніше користуються пошуком, ніж мешканці малих міст і сіл. Крім іншого, це може бути пов'язано з тим, що серед користувачів інтернету у великих містах вища частка людей середнього віку.

3. З п'ятниці по неділю українські користувачі Яндексу роблять менше запитів, ніж з понеділка по четвер. Найменше пошуком користуються в суботу.

4. Добовий пік активності українських користувачів Яндексу припадає на період з 20:00 до 22:00 - в цей час надходить в два рази більше запитів, ніж в середньому за добу. Не всі запити пов'язані з пошуком інформації. Кожен четвертий запит українські користувачі роблять з метою переходу на конкретний сайт, ще приблизно третина запитів - щоб знайти кіно, музику й інший контент.

5. По всій Україні серед користувачів Яндексу найбільш популярні одні й ті ж теми - соціальні мережі, ігри, фільми, кіно, музика та шкільна освіта. Відмінності між регіонами визначаються переважно віковим складом аудиторії та рівнем урбанізації.

Як правило, чим більше місто, тим вище в ньому частка запитів ділового та комерційного характеру, а частка запитів про дозвілля - нижче.

6. 11,3% від усіх запитів українських користувачів до Яндексу задається українською мовою, російською - 84%. Аналіз запитів за 2010-2013 рр. показав, що частка запитів українською мовою поступово збільшується.

Змішана українська та російська лексика зустрічається лише в 1,3% запитів українських користувачів Яндексу. Запитів суржиком - не більше 0,2%.

Майже 40% всіх запитів користувачів Яндексу українською мовою пов'язані з наукою і освітою. В основному це запити школярів, студентів і педагогів.

7. Освіта, держпослуги та адміністративні питання - найпопулярніші теми пошуку українською мовою в усіх регіонах України. Російською мовою найчастіше шукають кіно, серіали, мультфільми, а також товари та послуги.

8. Лінгвістичні відмінності між регіонами найбільш помітні серед любителів книг, спортивних уболівальників, а також батьків, які шукають інформацію про виховання дітей.

9. Вибір мови в запитах українських користувачів сильніше залежить від мети пошуку та теми запиту, ніж від регіону проживання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що найчастіше українці шукають в інтернеті
24 вересень, 2014, 17:13