Майданівців розстрілювали «люди в чорному», - беркутівець

Майданівців розстрілювали «люди в чорному», - беркутівець
Колишній командир спеціальної роти "Беркуту" заявив, що не давав команди розстрілювати людей.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню "Деловой и полезный".

Майора Дмитра Садовника підозрюють у масових убивствах протестувальників на Майдані Незалежності,проте він стверджує, що його спецпідрозділ до цього не причетний.

"Слідство все робить таким чином, що виходить, ніби там, на Майдані, крім нас (спецроти "Беркуту"), нікого й не було. Але насправді тоді була оголошена антитерористична операція і були задіяні підрозділи з усією України: "Барси", "Тигри" і так далі. Це була масштабна операція", – зазначив Садовник.

Він переконує, що його спецрота не розстрілювала людей, натомість на Майдані були інші люди в чорній формі, які й стріляли в мітингарів.

"Не можу стверджувати чи спростовувати, що там були специ з Росії. Я вам ось що скажу: я простояв протягом доби на бетонної барикаді, яка піддавалася систематичному обстрілу з декількох напрямів. Я про цей факт вказував слідству. Намагався загострити їхню увагу", - розповів майор.

"Але в результаті були спиляні дерева, прибрано стовпи і рекламні щити, в які були влучення. Крім того, вказував слідству, що там були інші люди – теж у чорній формі, але з інших підрозділів, але я донині не знаю, чи були вони хоча б опитані", – додав він.

Нині Дмитро Садовник перебуває під слідством, його відпустили під домашній арешт із винятковим правом – залишати помешкання вдень. Юристи Небесної сотні стверджують, що у них є неспростовні докази причетності Садовника до масових розстрілів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пункт Ягодин «замінували»
25 вересень, 2014, 11:14
Майданівців розстрілювали «люди в чорному», - беркутівець
25 вересень, 2014, 11:11