Волинська «Батьківщина» звернулася до Президента України*

Волинська «Батьківщина» звернулася до Президента України*
Депутати Луцької міської ради від ВО "Батьківщина" вважають, що Закон України "Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№5081) та Закон України "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей" (№5082) потрібно скасувати, бо вони означають капітуляцію України.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради у середу, 24 вересня.

Депутат Григорій Пустовіт зачитав звернення до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

Як відомо, прийняття вищеназваних законів відбулося на закритому засіданні парламенту з порушенням процедури відкритого голосування та вимкненням інформаційного табло, що унеможливлює встановлення кількісного та персонального складу депутатів, які проголосували за вказані закони.

Як повідомив депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт, звернення було зроблено для того, щоб заявити, що партія «Батьківщина» не згідна із здачею частини українських територій .

«Проведення позачергових виборів до органів місцевого самоврядування на окупованих територіях, призначення суддів та прокурорів за погодженням з керівниками органів місцевого самоврядування, які до сьогодні служать сепаратистам ДНР і ЛНР, легалізація бандитських та терористичних збройних формувань під назвою «народна міліція», тотальне та монопольне впровадження російської мови є прямою здачею української території за сценарієм президента Російської Федерації Володимира Путіна по відновленню СРСР та реалізації «Руського миру»», - зазначив Григорій Пустовіт.

"Ми бачимо, що закони, прийняті 16 вересня, консервують війну, а не забезпечують мир. Ми хочемо показати, що ми підтримуємо дії Президента, спрямовані на досягнення миру, але ми кажемо, що, якщо ми будемо з державного бюджету фінансувати і легалізуємо збройні загони терористів, які називатимуться "народні міліція", то ми так миру не досягнемо", - зауважив виступаючий.

Григорій Пустовіт наголосив, що інші області, в тому числі й Волинська, не повинні фінансувати райони, на яких не будуть діяти українські закони, на яких буде діяти незрозуміло ким визнана Донецька чи Луганська республіка.

"Україна не повинна фінансувати структури, які на сьогоднішній день не є підконтрольними центральним органам влади. Це території, які є тимчасово окупованими і там повинні діяти інші закони.

Також депутат міськради пояснив, що депутати ВО "Батькіщина" у Луцькраді не стали нав'язувати всьому депутатському корпусу свою заяву та направлять її Президенту Україні та голові Верховної Ради України.

Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра зауважив, що закони 16 вересня є прямим свідченням здачі території України, порушенням Конституції та чинного законодавства.

"Цими законами амністовано вбивць, гвалтівників, бандитів, терористів та сепаратистів. Відповідно, крім цього, легалізовано їхню владу на території ДНР та ЛНР, оскільки вони сьогодні згідно цього закону мають право призначати керівників міліції, прокурорів і суддів. Більше того, вказаними законами поставили у нерівноправне становище представників інших територіальних громад, бо ми за свій кошт маємо утримувати бандитські формування і угруповання", - зазначив Андрій Козюра.

Депутат зазначив, що у законах №5081 та №5082 не передбачено виведення російських військ з території України, що є "наслідком консервації відповідної війни і утворення а-ля Придністров'я".

За словами Андрія Козюри, вказані закони - це пряме знущання над тими героями і патріотами, які віддали своє життя за відновлення територіальної цілісності та захисту своєї Батьківщини.

Єдино правильним шляхом для врегулювання ситуації та досягнення перемоги і миру залишається той, який пропонує партія «Батьківщина», вважають депутати від фракції «Батьківщина» в Луцькій міській раді.

Ось основні пункти цього плану:

1. Україна повинна багатократно посилити свою оборону. У нас є всі можливості вигравати і протистояти. Посилити оборону до такого рівня, щоб ми були сильними. І мир базувався на нашій силі, а не на довірі абсолютно нікчемним протоколам. Перше, що треба зробити – негайно прибрати корумпований генералітет, хто не вміє вести війну.

2. Україна повинна посилити своє дипломатичне представництво в європейських країнах та Сполучених Штатах. На жаль, ми програємо дипломатичне протистояння з Росією на території Європи і США. Нам потрібні справжні потужні команди, переговірників, лобістів, а у нас в 23 країнах навіть посли не призначені.

3. Перейти на формат переговорів з Росією з позиції сили – так званий «женевський формат», коли повноправними учасниками переговорів, крім України та Росії, будуть ЄС і США. Це означає США-Європа-Росія-Україна, а не так, як зараз протоколи підписуються ЛНД, ДНР в присутності Зурабова.

4. Розробити спеціальну систему інформаційної політики України в Європейському Союзі і в інших ключових країнах світу.

5. Негайно створити ставку Верховного головнокомандувача України. Це означає, що Президент країни мусить взяти всю систему управління країною в свої руки, підпорядкувати обороні всі системи життя, включаючи, повну перебудову на новий лад, систему оборонної промисловості, замкнути на собі все управління, а не той хаос, який є сьогодні”.

6. Негайно розпочати процес вступу України до колективної системи оборони і безпеки НАТО. Як тільки ми вступимо в НАТО, з цієї хвилини агресія Росії припиняється. Зараз час це робити.

Подаємо звернення депутатів Луцької міської ради від ВО "Батьківщина" без змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все вірно підкреслено. Метастази воєнного конфлікту пішли надто далеко..тож донести інформацію до вищого керівництва потрібно негайно.
Відповісти
Як це все дістало скільки можна гратися у війнушку!!
замість того щоб воювати наші можновладці здають Крим, Луганщину та Донеччину
Відповісти
Останні новини
Волинська «Батьківщина» звернулася до Президента України*
25 вересень, 2014, 13:18