Виконавча служба погано «вибиває» борги у лучан, – «Луцьктепло»

Виконавча служба погано «вибиває» борги у лучан, – «Луцьктепло»
Населення Луцька найбільше з-поміж інших споживачів тепла і гарячої води заборгувало за надані комунальним підприємством «Луцьктепло» послуги, однак змінити цю ситуацію важко через пасивність виконавчої служби.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради 10 травня заявив директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук, пишуть Волинські новини.

За його словами, на початок року населення заборгувало підприємству 35,4 мільйона гривень, тоді як на початку 2011-го обсяг заборгованості був трохи більше 33,3 мільйона гривень.

Киричук зауважив, що причина росту рівня заборгованості за послуги з теплопостачання та гарячого водопостачання – ігнорування оплати або ж її несвоєчасність так званими постійними боржниками.

Так, 77 лучан мають по 20 і більше тисяч гривень боргів за отримані від «Луцьктепла» послуги. У кожного з 470 мешканців обласного центру обсяг заборгованості – від 10 до 20 тисяч гривень, і ще в 939-ти лучан борги перед підприємством – від 5 до 10 тисяч гривень.

Олександр Киричук каже, що в 2011 році до суду було передано 33 позови про стягнення боргів на загальну суму 21,2 мільйона гривень та 1101 заяву про видачу судових наказів загальним обсягом 6,9 мільйона гривень.

За словами Киричука, впродовж минулого року до примусового виконання до відділів державної виконавчої служби передано 1946 листів та судових наказів, ще 359 виконавчих документів – цього року.

Втім, директор ДКП «Луцьктепло» переконаний, що виконавча служба не надто поспішає примусово стягувати борги.

«Однак відділом виконавчої служби не вчинено жодної дії по зверненню стягнень на квартири боржників, на яких заборгованість більше 10 мінімальних зарплат. Це – 11 тисяч гривень на сьогодні», – наголосив Киричук.

Він також додав, що з цього приводу підприємство надсилало листи в ОДА, однак відповіді так і не отримало.

Луцький міський голова Микола Романюк запропонував запросити на одне з засідань виконкому представників міського відділу виконавчої служби, аби ті надали інформацію щодо питання про стягнення заборгованості з боржників «Луцьктепла».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виконавча служба погано «вибиває» борги у лучан, – «Луцьктепло»
10 травень, 2012, 14:04