Волинському солдату подарували планшет за знищені ворожі танки

Волинському солдату подарували планшет за знищені ворожі танки
Волинському танкісту, який підбив три танки противника, благодійний фонд «Волинь-2014» подарував планшет.

Про це повідомляє IA ZIK.

Планшет подарували водію-механіку танка Т-64 51-ї окремої механізованої бригади Олександру Пугачу. Він був одним із трьох членів екіпажу бойової машини, яка 24 серпня в нерівному бою здобула перемогу над трьома танками сепаратистів та російських військових найманців.

Нині хлопець на відпочинку в своєму рідному селі Губин Локачинського району. Він допомагає батькам Івану та Ользі збирати вирощений врожай.

Іван Йосипович та Ольга Олексіївна розповідають, що Сашко ріс спокійним та добрим, любив багато читати пригодницької літератури. Мріяв стати бухгалтером, неодноразово брав участь в олімпіадах з математики. Керувати танком хлопець навчився під час несення служби в армії. Спочатку в Десні, а потім в Яворові.

Про геройський вчинок Сашка та його друзів батьки дізналися від сусідів лише тоді, коли син повернувся із зони АТО.

«Ми їхали з Сашком підводою на город. Нас перестрів сусід із газетою, де було опубліковано фото сина та описано бій з сепаратистами, – пригадує батько Іван. – Тоді й почали розпитувати про все».

Олександр каже, що не хотів ворушити в пам’яті ті військові дії, тому й не розповідав батькам. «Так буде спокійніше для всіх», – усміхається. Нині ж зізнається, що перед атакою противника разом із колегами помолилися в танку і думали лише про те, щоб залишитися живими.

У ході проведення танкового бою волинським хлопцям вдалося спалити одну бойову машину супротивника, а іншу втопити в болоті. Ще один танк вони привезли в табір, як трофей. «В розташуванні нас зустрічали героями», – усміхається Сашко.

Окрім танкового бою, хлопець був під обстрілами на Савур-Могилі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодець хлопець
Відповісти
Горджусь, що знаю особисто цього вояку!) добрий, спокійний, простий сільський хлопчина. А виявилось он як! ще й скромняга! ось де сравжні бійці та патріоти, а не ті гниди, що позують на камери через день і в політику пруться...
Відповісти
Останні новини
Волинському солдату подарували планшет за знищені ворожі танки
26 вересень, 2014, 10:39