Луцькі умільці презентували каски та безпілотники для АТО. ФОТО

Луцькі умільці презентували каски та безпілотники для АТО. ФОТО
Члени Луцької самооборони займаються розробками та виготовленням літаючих безпілотників та кевларових касок.

Презентація новинок відбулась 26 вересня.

Інженер-розробник розвідувальних безпілотників Володимир Літвінчук каже, що на сьогодні готових три зразки квадрокоптерів.

«Ми намагаємось розробити систему, яка дозволить безпілотнику літати хоча б одну годину. Із пультом управління та деталями розробка коштує три тисячі доларів»,- розповів Сандалов.

Розробники зізнаються, що їхнім завданням є також і налагодження виготовлення деталей до безпілотників. Вони будуть значно дешевшими, тому у разі втрати безпілотника в бою збитки будуть значно меншими.

Керівник Волинської самооборони Андрій Хведчак розповідає, що у Луцьку є дуже багато людей, які займаються проектуванням різних винаходів, тому у самооборонців проблем із спеціалістами немає.

За його словами, на виготовлення одного безпілотника потрібно затратити в середньому одну тисячу доларів.

«Волинське товариство сприяння обороні допомогло нам із приміщенням і намагається сприяти у наших розробках. Але ми звертаємось за допомогою до небайдужих людей, які можуть допомогти фінансово. Наприклад, на виготовлення однієї кевларової каски нам потрібно 3 метри самого кевлару. А він коштує в середньому до двадцяти євро за метр», - зазначив Хведчак.

Розробник кевларової каски Володимир каже, що вже готові шоломи пройшли на міліцейському полігоні випробовування зброєю.

«Обстріляна каска витримала попадання десяти куль із пістолета Макарова. У ній немає наскрізних отворів і критичних вм’ятин, які могли б пошкодити голову бійця. На одну каску витрачаємо три метри кевлару, бажано щоб він був вже балістичний. Система кріплення шолома запозичена із зразків військ НАТО», - резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
москалям! А ще як посуне наша кінно-волова бригада...
Відповісти
Вообще, как так можно жить - мужиков мутных показали, а кандидата технических наук, руководителя секции беспилотников в государственном институте - не показали! Больно нужны эти мужики мутные.
Відповісти
Було б чудово зробити безпілотник -перехоплювач.щоб у нього були щипці чи активоваий магніт, якими можна ухопити інший безпілотник непроханих гостей.збити їх важко а зачепити і перенести в інше місце або і взагалі скинути було б добре.
Відповісти
Останні новини
Луцькі умільці презентували каски та безпілотники для АТО. ФОТО
26 вересень, 2014, 14:27