Ситуація в зоні АТО станом на 26 вересня: карта

Ситуація в зоні АТО станом на 26 вересня: карта
Ситуація в зоні АТО залишається складною, після кількох днів відносного затишшя терористи знов активізувалися.

Цю інформацію надає інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони.

"26 вересня розпочала діяльність робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. До складу групи увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців збройних сил РФ", - пишуть у РНБО.

У Донецьку після 2 невдалих спроб штурму аеропорту бойовики тричі обстріляли його з установок «Град» та мінометів.

"За оперативною інформацією, збройні сили РФ продовжують активну радіо- та агентурну розвідку з глибини територій, які перебувають під їх контролем. Терористи проводять контактну розвідку боєм для виявлення позицій сил АТО. Правоохоронні органи України продовжують розслідувати масові злочини терористів проти мирного населення у Луганській та Донецькій областях", - повідомляють у центрі.

За інформацією Генеральної прокуратури, тільки в Слов'янську наразі здійснюється кримінальне провадження по 24 епізодах, де є загиблі. Виявлено 3 масових поховання, зокрема, на кладовищах по вулиці Дем'яна Бідного та вулиці Смольній. Проведено ексгумацію тіл, які направлені до бюро судово-медичної експертизи для проведення розтинів та офіційного встановлення причин смерті. За попередньою інформацією, ці люди загинули на початку та у середині червня, коли Слов'янськ перебував під контролем терористів Гіркіна. Вже встановлені імена 12 загиблих. Слідство триває.

Ситуація в місті Маріуполь залишається складною, але стабільною. Біженцям із північних районів Донецької області надали близько 40 відсотків бюджетних місць в навчальних закладах Маріуполя. Залізничний та комунальний транспорт, навчальні заклади та дитячі садки продовжують працювати в нормальному режимі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, карта, РНБО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.