Російська Держдума заборонила іноземні ЗМІ

Російська Держдума заборонила іноземні ЗМІ
Сьогодні Держдума прийняла відразу в другому і третьому читанні законопроект про заборону іноземним акціонерам володіти часткою більше 20% в російських ЗМІ.

Документ був схвалений швидко і практично одноголосно – в третьому читанні "за" проголосувало 430 депутатів і лише двоє "проти", пишуть "Ведомости".

Якщо затверджені норми не будуть виконані до 1 січня 2017 року, діяльність ЗМІ призупинять. Швидкість прийняття законопроекту один з авторів, Вадим Дєньгін (ЛДПР) пояснив необхідністю для ЗМІ якнайшвидше привести свою організаційну систему відповідно до закону.

Під час першого читання Дєньгін зазначав, що обмеження в 20% допоможе захистити інформаційне поле Росії від впливу Заходу і "п'ятої колони".

Як зазначає видання, зараз іноземним акціонерам заборонено володіти більше 50% ЗМІ для ефірних телеканалів і радіостанцій, які мовлять на території, де проживає половина і більше населення Росії, а також газет і журналів з тиражем понад 1 млн примірників.

Відповідно до законопроекту, під заборону потрапляє значна частина ЗМІ в Росії оскільки багато медіа зареєстровані в офшорах.

Зокрема, під дії закону потраплять CTC Media (канал "CTC"), другий після ВГТРК за охопленням аудиторії власник неефірних каналів в Росії шведський Viasat, видавничий дім Sanoma Independent Media (SIM), журнал Forbes, радіостанції "Ехо Москви", газета "Ведомости".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
своїх опозиційних мільйонерів вони посадити у вязницю можуть, а от іноземних - ні.
тому і придумали закон, щоб керувати свободою слова)
раша...одним словом.
Відповісти
Останні новини
Російська Держдума заборонила іноземні ЗМІ
26 вересень, 2014, 17:34