Тільки 5% людей «диванної сотні» є волонтерами

Тільки 5% людей «диванної сотні» є волонтерами
Серед користувачів соціальних мереж - максимум 5% людей, які займаються волонтерською роботою.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" за словами координатора громадської ініціативи допомоги Збройним силам України «Вернись живим» Віталій Дейнега.

«Якщо ми беремо волонтерів, то дуже просто рахувати. Скільки в Україні користувачів «Фейсбук»? Мільйонів 5, мабуть. Якщо взяти підписників усіх волонтерських груп – це може тисяч сто-сто п’ятдесят. Грубо кажучи, це 5% максимум – серед користувачів соцмереж. А це ж прогресивна частина суспільства! Всі інші чогось чекають, просто говорять про війну», – сказав Дейнега в ефірі програми Радіо Свобода «Ми разом».

Волонтер вважає, що люди поки не усвідомлюють, що мова йде про пряме виживання їх самих та їхніх родин.

«Ми допомагаємо 95-й бригаді. 70% з тих, хто там служить, це чоловіки, які мають родини і дітей. І здебільшого малих дітей, яким дуже потрібні батьки. У них у всіх такі ж проблеми, як і у нас: хворі батьки, побутові проблеми, кредити, покинутий бізнес. Але вони зрозуміли, що треба щось робити. Тому робіть, що можете – або йдіть воювати, або допомагайте фронту», – каже Дейнега.

За його словами, за час існування волонтерського руху«Вернись живим» «найбільший внесок від приватної особи склав 85 тисяч гривень. Це за один раз. Якщо за кілька разів – десь 150 тисяч. Це громадянин України. Від компанії – півмільйона. В інших волонтерських проектах бувало й більше – до півмільйона доларів».

«Ми виживемо, якщо зрозуміємо, що можемо впливати на ситуацію. Я не можу змінити хід АТО, але я можу на нього вплинути, зберігаючи життя нашим воякам. Хто міг подумати, що волонтерський рух виросте до того, що президент муситиме йти волонтерам на поступки. Необов’язково одразу бачити кінцеву мету, робіть перший крок», – наголошує Віталій Дейнега.

Волонтерська громадська ініціатива «Вернись живим» на зібрані від людей кошти купує прилади нічного бачення, дальноміри й інші технічні засоби, що підвищують безпеку й ефективність дій підрозділів ЗСУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тільки 5% людей «диванної сотні» є волонтерами
26 вересень, 2014, 21:19