Луцьких школярів «добровільно» водитимуть в суди

Луцьких школярів «добровільно» водитимуть в суди
Обласний апеляційний суд продовжить практику «відкритих дверей» для учнів луцьких шкіл – школярів й надалі водитимуть на засідання судів, щоб застерегти молодь від скоєння злочинів.

Дні «відкритих дверей» у волинських судах для учнів старших класів та студентів навчальних закладів запровадило керівництво обласного апеляційного суду. Нинішнього року в апеляційному суді побували сотні школярів та студентів, які були присутні під час розгляду кримінальних справ про вчинення злочинів у сфері розповсюдження наркотичних засобів, злочинів проти власності - крадіжок, грабежів та інших.

Як повідомив голова суду Петро Філюк, є чимало прохань зі шкіл і навіть встановилася черга на відвідування. Таким чином, започатковано важливу справу із запобігання злочинності серед молоді, вихованню і вивченню основ права.

На продовження цієї справи, для луцьких школярів відтепер організовуватимуть екскурсії в іще один заклад – Музей суду. Цей унікальний Музею історії становлення судової влади на Волині - перший серед апеляційних судів у державі – відкрито в приміщенні апеляційного суду області.

Експозиція музею складається з 12 розділів, у яких розміщені копії та оригінали документів про роботу суду в різний час, відомості про суддів. Тут можна ознайомитися із тогочасними законодавчими та нормативними актами, з копіями листів, пояснень, протоколів судових засідань, з окремими кримінальними справами.

Особливий інтерес у відвідувачів музею, який у 2012 році стане доступним для всіх, викличуть розділи про діяльність судів у період окупації Волині німецькими військами, про польське судочинство з 1919 по 1939 рік, робота обласного суду після встановлення радянської влади в 1944 році.


Про ідеологічний напрямок музею свідчать філософські вислови, розміщені на видних місцях. Над виготовленою відомим волинським скульптором Петром Голованем скульптурою Феміди (в його інтерпретації) - грецьке прислів'я латиною, що перекладається так: «Основою держави є справедливість». Тут же актуальний і зараз вислів Платона: «Я бачу загибель тієї держави, де закон не має сили і перебуває під чиєюсь владою».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Волинь-нова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьких школярів «добровільно» водитимуть в суди
18 грудень, 2011, 16:07