З 1 жовтня треба вмикати фари у денну пору доби, - ДАІ

З 1 жовтня треба вмикати фари у денну пору доби, - ДАІ
З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Закріплення відповідної норми в українському законодавстві пов’язане передусім з необхідністю додатково позначення транспортний засіб в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період.

«У багатьох країнах Європи рух із ввімкненими фарами у світлу пору доби є обов’язковим, – зазначає очільник ДАІ Анатолій Сіренко. – Такі заходи безпеки допомагають значно знизити ризики виникнення дорожньо-транспортних пригод».

Також водіям варто пам’ятати, що згідно частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено штраф в розмірі від 425 до 510 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, ДАІ, фари
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З 1 жовтня треба вмикати фари у денну пору доби, - ДАІ
29 вересень, 2014, 15:27