«51-шу бригаду продав і здав генерал Литвин», - командир батальйону «Дніпро-1». ФОТО. ВІДЕО

«51-шу бригаду продав і здав генерал Литвин», - командир батальйону «Дніпро-1». ФОТО. ВІДЕО
Генерал-лейтенант Петро Литвин, який є братом екс-спікера ВР Володимира Литвина та голови Прикордонної служби Миколи Литвина, зрадив 51-шу окрему механізовану бригаду.

Про це розповів командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза (на фото) під час зустрічі з громадою на Театральному майдані Луцька 29 вересня.

Відомо, що Петру Литвину підпорядковувалися окремі підрозділи 24-ї, 28-ї, 51-ї, 72-ї механізованих, 79-ї аеромобільної бригад, 3-ій полк спецпризначення (полк спецназу Збройних сил), частина Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

"Багато зараз говорять про 51-шу бригаду. Але ви зрозумійте: 51-шу бригаду продав і здав генерал Литвин. І втрати, які є, були і будуть від генерала Литвина. Зрадив і командувач прикодонними військами, який відкрив кордон", - зазначив Юрій Береза.

Також комадир батальйону "Дніпро-1" розповів, що, можливо, бійців, які потрапили в оточення в районі Іловайська, переховували місцеві жителі.

"Прийшла смс-ка мені буквально півгодини-годину назад, що в районі Іловайська від 30 до 300 чоловік потрапило в оточенні я місцеві жителі їх переховували. Це можливо і фейк. Я зараз розвідку туди відправив. Ви розумієте, 51-ша бригада була зраджена. Ну що говорити, як генерал драпав? Втік і кинув своє військо. Все. Я не хочу рвати своє серце", - наголосив Береза.

Він наголосив, що на передовій було легше, адже було зрозуміло: попереду - ворог, позаду - незрозуміло хто (тому, що більшість генералів теж виявилися ворогами).

"Ти маєш надію тільки на тих, хто справа й зліва, на тих, хто тебе прикриває", - розповів воєначальник.

Юрій Береза додав, що ніхто не захищатиме українців, крім них самих.

"Без сильної армії нас ніхто не прийде захищати. НАТО, Америка... Окрім нас самих ніхто нас захищати не буде. Це факт і це правда. Якщо з'їдять нас, потім з'їдять Прибалтику, а потім цей ненажера (Путін - ред.) буде в межах Варшавського договору царювати. Якщо йому хтось і зламає хребет, то зламаємо тільки ми. Але для того треба мати сильну національну армію", - каже командир "Дніпро-1".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЛЮДИ, СХАМЕНІТЬСЯ НЕ ВІРТЕ ЖОДНОМУ ОЛІГАРХУ,ПРОГОЛОСУЙТЕ НАРЕШТІ З МІЗГАМИ,ТІЛЬКИ ТАКІ МУЖЧИНИ ЯК ЦЕЙ БЕРЕЗА ДОСТОЙНІ КЕРУВАТИ НАШОЮ КРАЇНОЮ.НЕ ГОЛОСУЙТЕ ЗА ТИХ БРЕХУНІВ ЩО 20 РОКІВ ОДНІ І ТІЖ ПРІЗВИЩА ПРИ ВЛАДІ ЇХ ТРЕБА ВИВОДИТИ ЯК ЩУРІВ,БО ІНАКШЕ МОРЕ КРОВІ НЕ УНИКНУТИ
Відповісти
До вашого відома, цей Береза під олігархом Коломойським і ходить!:)
У раді працювати - не автоматом махати!
Відповісти
верніться живими слава україні
Відповісти
Для передвиборної боротьби всі засоби хороші.
Але...
Литвину з 51 бригади був підпорядкований лише один підрозділ (БТГР), який, відповідно до розпорядження, був переданий 24 серпня в сектор "Б" . (запитайте в командуванні 51 бригади.)
А тепер запитання без відповіді?:
Чому такий "бойовий" комбат (Береза) виїхав з Іловайська з генералом Хомчаком першим, а не з своїим батальйоном, а його бійці ще декілька днів виходили з оточення. Чому він покинув своїх бійців?, чому їхню колону направили по іншому маршруту?
Запитайте у його бійців і дуже багато стане зрозуміло "чому"?

Відповісти
Досить наслухалися попередніх депутатів-брехунів, Вірити можна лише тим, хто відає життя за виборця і щоденно знаходиться під пулями війни. Такі хлопці не брешуть і не підведуть. Вони перевірені на полі бою за Україну. Слава і довіра героям, а не штабним щурам!
Відповісти
Підстилка Коломойського
Відповісти
Підстилка Коломойського
Відповісти
Останні новини
«51-шу бригаду продав і здав генерал Литвин», - командир батальйону «Дніпро-1». ФОТО. ВІДЕО
29 вересень, 2014, 20:05