Найбільш заражені комп'ютери - у чиновників

Найбільш заражені комп'ютери - у чиновників
В Україні найбільш заражені шкідливими програмами комп'ютери належать чиновникам.

Причому система не лише поширює спам і проводить DDoS-атаки, але і робить можливим розкрадання конфіденційних урядових документів, - пише Кореспондент.

Злочинці управляють комп'ютерами державних відомств без відома їхніх користувачів за допомогою ботнету - мережі заражених шкідливим кодом машин. Такі комп'ютери, як «зомбі», виконують завдання від стороннього особи.

Комп'ютери держорганів є найдоступнішою жертвою для ботнету через дуже низький рівень знання ПК держслужбовцями і неліцензійного програмного забезпечення. Крім того, багато хто з них не використовує під час роботи антивіруси або ж рідко оновлює їхні сигнатурні бази.

За рахунок цього шкідливі програми потрапляють у систему через сумнівні веб-сайти і під час завантаження неперевірених плагінів для браузера, а також з електронними повідомленнями. Активізуються вони і під час запуску генераторів ключів, кряків, патчів та іншого піратського програмного забезпечення.

Водночас Україна постійно потрапляє у десятку або п'ятірку країн за кількістю спаму, що розсилається, а також займає 11-12 місця за кількістю центрів управління ботнетами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбільш заражені комп'ютери - у чиновників
29 вересень, 2014, 21:46