Донбасу необхідна гуманітарна допомога, - ООН

Донбасу необхідна гуманітарна допомога, - ООН
Конфлікт в Україні призвів до різкого погіршення гуманітарної ситуації у країні.

Багато жителів на сході відчувають гострий брак продовольства, води і предметів гігієни, а з наближенням зими - теплого одягу і утеплених наметів. Про це повідомляє Управління ООН з координації гуманітарних питань, - інформує Укрінформ.

«В районах, постраждалих від конфлікту, не вистачає одягу, взуття, медикаментів, продовольства і предметів гігієни. У деяких населених пунктах на сході України питна вода подається в обмеженому режимі або взагалі не надходить. Тут терміново потрібні водяні насоси, дизельні генератори та медичне обладнання. У зв'язку із наближенням зими внутрішньо переміщені особи мають гостру потребу, перш за все, у теплому одязі та утеплених наметах», - зазначили в Управлінні.

За даними організації, особливо важка ситуація склалася у районах, які знаходяться під контролем бойовиків. Доступ туди обмежений через небезпеку, а запаси предметів гуманітарної допомоги в місцевих організаціях і групах Червоного хреста вже закінчуються.

В ООН також повідомили, що нині в Україні офіційно нарахували 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Приблизно п'ять мільйонів людей живуть на територіях, що відносяться до зони конфлікту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
їм не гуманітарна допомога потрібна, а лікарська в дурдомі
Відповісти
Останні новини
Донбасу необхідна гуманітарна допомога, - ООН
30 вересень, 2014, 10:13