Ситуація в зоні АТО станом на 30 вересня: карта

Ситуація в зоні АТО станом на 30 вересня: карта
Терористи і російські найманці продовжують порушувати режим припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні інформцентру РНБО.

«Бойовики вкотре нанесли удар з артилерії і установок «Град» по позиціях Збройних сил України в районі донецького аеропорту і двічі намагалися його штурмувати. Всі атаки терористів успішно відбито», − йдеться в повідомленні.

Також вчора терористи тричі обстріляли з мінометів і стрілецької зброї опорний пункт збройних сил України поблизу с.Рідкодуб Шахтарського р-ну, після чого спробували його захопити. Українські військові успішно відбили всі напади.

Минулої доби незаконні збройні формування 5 разів обстріляли позиції сил АТО у с.Нікішино Шахтарського району з артилерії, мінометів і стрілецької зброї.

Зафіксовано збільшення кількості обстрілів житлових кварталів, які здійснюють банди бойовиків. Зокрема, вчора терористи стріляли з установок «Град» з міста Кіровське у напрямку Донецька і Єнакієвого, а також по селу Троїцьке Ясинуватського району. Отримані від Росії 240-мм самохідні артилерійські установки «Тюльпан» бойовики також використовують для обстрілів житлових кварталів м.Дебальцевого.

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, троє військовослужбовців отримали поранення.

На україно-російському кордоні не припиняється активна радіо- і агентурна розвідка Збройних сил РФ.

Вчора о 19:45 на ділянці кордону під Маріуполем у районі населених пунктів Ялта-Талаковка на висоті до 1500 метрів було виявлено 1 безпілотник, який повернувся на контрольовану терористами територію.

За оперативною інформацією, в Ростовській області з'явилися нові російські підрозділи. Йдеться про 100-ту окрему розвідувальну бригаду з Північної Осетії, розвідувально-диверсійні групи зі складу 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (з Псковської області) і 22-гу бригаду спецназу, яка підпорядковується головному розвідуправлінню Генштабу внутрішніх сил РФ.

У прикордонних з Україною районах Російської Федерації фіксується різке погіршення криміногенної ситуації, що пов'язано з виїздом у Росію бойовиків-дезертирів, представників непідконтрольних нікому терористичних банд, контрабандою та збутом накраденого в Україні майна. У зв'язку з цим на закритих українською стороною пунктах пропуску «Ізварине», «Червонопартизанськ» і «Довжанський» співробітники ФСБ РФ здійснюють поглиблений огляд кожного автомобіля на в'їзд до Росії.

Фахівці «Укроборонпрому» за минулу добу відремонтували 18 одиниць бронетехніки. Серед них танки, бойові машини піхоти і десанту. Відремонтовано 4 бронетранспортери БТР-70, -80 а також БТР-3, -4 для Нацгвардії України. Відновлено 1 артилерійську систему.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ситуація в зоні АТО станом на 30 вересня: карта
30 вересень, 2014, 16:37