Вихователя інтернату судили за побиття дітей

Вихователя інтернату судили за побиття дітей
На Волині вихователь інтернату потрапив на лаву підсудних за те, що карав дітей залякуваннями та побоями.

Як йшлося на судовому засіданні, працівник Ковельського реабілітаційного центру Олександр Головей за кожну провину закликав школяра до себе в кабінет і бив мокрим ремнем по сідницях декілька разів. Інколи таке відбувалось в присутності інших дітей. Деяких навіть примушував знімати штани і спиратись руками на стілець, - повідомляє ТРК «Аверс».

Сам підсудний багато чого заперечував. Сказав, що таке було декілька раз і багато інформації неправдивої. Спочатку він ніби-то проводив виховну бесіду, а потім, коли вихованці все-таки не слухалися, міг і вдарити легенько ремнем. Зі слів педагога, це відбувалось тільки тоді, коли учні прогулювали уроки, курили або вживали спиртне, дивились телевізор чи неякісно прибирали.

Як зазначали вихованці, кожні їхні порушення каралися певною кількістю ударів приблизно 15-20 разів. Між тим захисник обвинуваченого на засіданні Апеляційного суду Волинської області переконував, що дітей залякали слідчі, а тому вони нібито у своїх свідченнях говорили те, що їм сказали правоохоронці та недоброзичливі колеги підсудного. Врешті потерпілі сказали, що претензій до обвинувачуваного не мають і просили суворо не карати.

Ковельський міськрайонний суд визнав вихователя винним і призначив покарання у вигляді 1700 гривень штрафу. Вирок був оскаржений і прокурором, і адвокатом до Апеляційного суду Волинської області. Олександр Головей наполягав, що його вину перебільшили.

Зрештою, колегія суддів вирішила не задовольняти жодну зі скарг, а вирок Ковельського міськрайонного суду залишити без змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у всіх інтернатах потрібно встановити відеокамери. давно!
Відповісти
Останні новини
Вихователя інтернату судили за побиття дітей
30 вересень, 2014, 17:15