Луцькі підприємці відмовились продавати російські товари

Луцькі підприємці відмовились продавати російські товари
У Луцьку чимало підприємців не здійснюють торгівлю товарами російського походження.

Про це повідомив заступник Луцького міського голови, член виконавчого комітету Тарас Яковлев під час засідання виконкому у середу, 1 жовтня.

За його словами, хоча розпорядження міського голови від 11 серпня 2014 року за №288, де були передбачені додаткові заходи щодо підтримки українського виробника, носить рекомендаційний характер, більшістю суб’єктів господарювання таки виконується.

«Дуже багато є загальноукраїнських торгівельних мереж, як «Жасмін», «Тигрес», «Мобілочка» та інші суб’єкти господарювання, які мають мережу магазинів, що складається з двох і більше. Продовольчі магазини, такі як: «Родинна ковбаска», «Смакота», «Славинка». Теж вони мають по два, чотири, п’ять магазинів по місту Луцьку. Вони взагалі не здійснюють продаж російських товарів», - зауважив Яковлєв.

Крім того, він зазначив, що інші магазини, які здійснюють торгівлю, маркують ці товари, зображаючи прапор російської Федерації із позначкою «Виготовлено в Росії».

Також Тарас Яковлєв додав, що луцькі бізнесмени є цілком сумлінними та патріотичними, адже є достатньо багато підприємців, які взагалі не здійснюють торгівлю товарами російського походження.

Також він наголосив, що складніша ситуація з малими магазинами, які ухиляються від маркування товарів російського виробництва.

Саме тому член виконкому Луцькради Богдан Климчук запропонував внести правки в рішення виконкому, а саме: зобов’язати підприємців маркувати товари.

Однак прокурор Волинської області Вадім Максимов зазначив, що зобов’язання маркування – ознака регуляторного акту.

«В нас Путін і Лавров по сьогоднішній день не признають, що є російські війська в Україні. Давайте реально дивитися на речі… Я пропоную внести доповнення», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: акція, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я не понимаю ажиотажа в этом вопросе.Снимите расоряжением(любой формулировкой-патриотичность,неелесообразность,внесение лепты в расх-оды на армию_и отправить эту продукцию и моющие средства в распоряжение госпиталя для раненых солдат,на передовую,чтобы ребята все съели,а не выбросили из-за просроченных датв магазинах.Это еще одна лазейка списать большую группу товаров и забрать себе домой торговым представителям.
Відповісти
модераторы,вы толковые советы успешно и быстренько убираете.Повторяю-отдать все товары в госпиталь и на фронт
Відповісти