Уряд відсторонив Міністра охорони здоров'я від виконання обов'язків

Уряд відсторонив Міністра охорони здоров'я від виконання обов'язків
Уряд України ухвалив рішення відсторонити від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я Олега Мусія та звільнив Першого заступника Міністра Руслана Салютіна.

За це рішення проголосували усі члени Уряду, троє утрималися, - повідомляє прес-служба Кабміну.

Виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я покладено на заступника Міністра охорони здоров'я України - керівника апарату Василя Лазоришинця.

«Уряд України також ухвалив рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо розслідування бездіяльності керівництва МОЗ з закупівлі медичних препаратів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з пропозицією усунути Олега Мусія від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я, а його першого заступника Руслана Салютина - звільнити за незабезпечення тендерних закупівель ліків на початку сьогоднішнього засідання виступив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Мусій увійшов в уряд Яценюка за квотою Майдану в лютому 2014 року. Як уже повідомлялося, серед корупційних схем нинішнього Міністерства охорони здоров'я головною є закупівля ліків за бюджетні гроші.

«Через корумпованість тендерних закупівель імпортні ліки в Україні часто на 60-80% дорожче європейських аналогів. Інсулін - на 80%, в два рази дорожче протитуберкульозні і протиракові препарати. Якщо прибрати особисті інтереси керівників відомства, то на виділені бюджетом гроші можна закуповувати удвічі більше ліків», - стверджує голова Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський.

Інтернет-видання «Обозреватель» пише, що Олег Мусій вибудував у міністерстві «нову корупційну систему закупівель», відродивши схеми часів президентства Віктора Януковича.

Посилаючись на дані, отримані з МОЗ, «Обозреватель» стверджує, що «корупційні схеми в міністерстві у сфері державних закупівель під патронатом самого міністра Мусія будує відомий фармацевт Петро Багрій - один з найбільш одіозних функціонерів і бізнесменів фармацевтичного ринку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не пишете який вин чесний цей брехун и злодий вин же був на майдани його ж обрали на майдани а там були тильки чесни патриоти в основному з килькома судимостями и за гроши готови вбивати будь кого
Відповісти
Явно провокація ФСБ, Майдан не помиляється, чесну і непідкупну людину звільнили. Вороги не хочуть покращення медицини вже тепер. Коли попадаєш в медичний заклад розумієш, що ти знаходишся в Європі, де про тебе дбають професіонали Мусія. А тепер що, більше немає шансів на європейський рівень обслуговування в наших медичних закладах. Не прощу Путіну ніколи звільнення цього професіонала. Кров закипає в жилах
Відповісти
Останні новини
Уряд відсторонив Міністра охорони здоров'я від виконання обов'язків
01 жовтень, 2014, 15:19