Волинська єпархія допомогла дітям-сиротам. ФОТО

Волинська єпархія допомогла дітям-сиротам. ФОТО
Волинська єпархія Української православної церкви надала дітям-сиротам, які виховуються у кризових прийомних сім'ях, гуманітарну допомогу.

Продуктові пакети вручили декільком десяткам опікунам сімей у приміщенні РАЦСу 1 жовтня.

Виконуючий обов’язки директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Бондарчук інформувала, що зібрали сім’ї з з нагоди дня усиновлення, яке щороку візначається 30 вересня та співпадає з християнським святом Віри, Надії і Любові та матері їх Софії.

«Церква ніколи не була осторонь дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Також не була осторонь до родин, які взяли під опіку таких діток», - додала Олена Бондарчук.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ Валентин Марчук передав присутнім вітання від митрополита Ніфонта, який в силу певних обов’язків та фізичного здоров’я не зміг бути присутній на зустрічі, проте передав своє благословення.

«Я радий вас привітати зі святом на честь святих мучениць, але водночас ми сьогодні зібралися якраз до дня усиновлення. Тут ті люди, котрі є опікунами, і я радий, що ви в свій час знайшли мужність і опікуєтеся тими дітьми, яких вам дарував Бог», - зазначив протоієрей Марчук.

Також він додав, що церква – це богоорганізм, і можливості у великій кількості щось дати немає, проте «по мірі можливості церква допомагатиме».

За словами благочинного Луцької міської округи, протоієрея Володимира Літвенчука, місія церкви уже протягом багатьох століть – робити милосердя і допомагати людям, які дійсно цього потребують.

«Ви робите велику справу, що в такий важкий час стали опікунами для діток», - додав Володимир Літвенчук.

Протоієрей Валентин Марчук (ліворуч) та Володимир Літвенчук (праворуч)
Протоієрей Валентин Марчук (ліворуч) та Володимир Літвенчук (праворуч)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська єпархія допомогла дітям-сиротам. ФОТО
01 жовтень, 2014, 16:38