Шуфрич сам організував своє побиття, - Палиця

Шуфрич сам організував своє побиття, - Палиця
Одеські правоохоронці встановлюють не лише осіб, причетних до інциденту з Нестором Шуфричем, а Палиця називає конфлікт заздалегідь підготовленим.

Про це повідомляє "Укрінформ" за заявою глава Одеської ОДА Ігоря Палиці на брифінгу 1 жовтня.

"Окрім розшуку причетних до хуліганства, міліція встановлює людей, що були поруч з Нестором Шуфричем і депутатом облради Миколою Скориком. Вони стояли за спиною у Скорика і цілком могли гарантувати безпеку Шуфричу, коли виник конфлікт. Але поки їм не дали "відмашку", вони цим не займалися", - сказав Палиця.

Ще він зазначив, що ті ж люди, що прибули зі Скориком до будівлі ОДА, "засвітилися" у побитті журналістів 19 лютого на сходах облдержадміністрації.

"Ці люди прибули для участі в черговому конфлікті. Напевне, ми це недооцінюємо і програємо у випередженні цих інформаційних речей. Просто я не настільки цинічний, аби навіть припустити, що таке може статися. Очевидно, я недооцінив рівень цинізму і Шуфрича, і Скорика", - сказав Палиця.

Глава ОДА назвав Шуфрича "професійним провокатором", який у 90 відсотках епізодів націлений на фізичні конфлікти".

"Останній яскравий приклад, який я пам'ятаю, коли він (Шуфрич - ред.) просто вдарив Сергія Льовочкіна ззаду кулаком по голові, таким чином проявивши до нього своє ставлення. Це хлопець, що завжди шукає фізичних конфліктів, щоб пропіаритися", - зауважив Палиця.

Він переконаний, що конфлікт, який стався у вівторок, був ретельно зрежисований.

"Інцидент потрапив на російські та міжнародні канали через 5 хвилин, причому вже з перекладом. Таке відчуття, що ця провокація серйозно готувалася. Шуфрич зі Скориком пройшли прохідну ОДА, виставили відеокамери і чекали 19 з половиною хвилин, поки з'явилося радикальне крило "Правого сектора", від якого зараз всі відхрещуються", - сказав Палиця.

Близько сотні активістів зібралися біля будівлі, де вона мала відбутися, з наміром заштовхати Шуфрича до сміттєвого контейнера. Проте політик на прес-конференцію не з’явився.

Після цього Шуфрич і Скорик спробували зробити невелику заяву для ЗМІ у будівлі Одеської облдержадміністрації, однак слідом за ними до будівлі увірвалися активісти, після чого сталася бійка. За цим фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, 30 вересня Шуфрича «лінчували» в Одесі, коли він начебто йшов на зустріч з Опозиційним блоком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це для Неньки в самий раз! Паліцаї підюджують...
Відповісти
Подивився і серце порадувалось.І так треба з кожним
Відповісти
Шуфріч-це сучасна пята колона!
Відповісти