ОБСЄ засудило вбивство представника Червоного Хреста

ОБСЄ засудило вбивство представника Червоного Хреста
Ситуація із загибеллю представника Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку перебуває в одній площині із взяттям бойовиками у заручники співробітників ОБСЄ.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на заявляву Міністерства закордонних справ України.

Як наголосили у відомстві, так само цей випадок спрямований на залякування представників міжнародних організацій, які допомагають повернути мир та спокій на Донбас.

«Цьому терористичному акту немає жодного виправдання. Бандити і терористи у нелюдський спосіб насмілилися підняти зброю проти тих, хто прибув на Донбас із гуманітарною місією – допомагати людям», – йдеться в заяві МЗС.

У міністерстві висловили співчуття з приводу загибелі працівника міжнародної організації і наголосили, що причетні до цього злочину особи й організації повинні бути притягнуті до відповідальності згідно з нормами національного і міжнародного законодавства.

2 жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив, що один з його працівників загинув у Донецьку через артилерійський обстріл.

Місцевий рятувальник Андрій Лівченко сказав AFP, що 2 жовтня співробітник Червоного Хреста загинув під час обстрілу офісу цієї організації у Донецьку.

Наразі Донецьк контролюють проросійські сепаратисти і, за повідомленням так званого «міністерства оборони» угруповання «ДНР», загиблий працівник Червоного Хреста був швейцарцем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ОБСЄ засудило вбивство представника Червоного Хреста
03 жовтень, 2014, 08:00