Росія випробовує новітню зброю на українських бійцях, - Гелетей

Росія випробовує новітню зброю на українських бійцях, - Гелетей
Міністр оборони Валерій Гелетей заявляє, що Росія випробовує спеціальні бронебійні патрони до стрілецької зброї у війні на сході України.

Міністр продемонстрував кулю, виготовлену із спеціального карбідвольфрамового сплаву, і зазначив, що кілька десятків таких куль йому надала розвідка. Ці кулі були здобуті на сході України на територіях, підконтрольних російським Збройним силам, - пише Експрес.

«У нас є інформація, що Росія застосовує новітню зброю на території України. Ось подивіться, звичайний патрон, але куля до нього виготовлена з карбідвольфраму. Це патрон калібру 7,62 від снайперської гвинтівки Драгунова і російських кулеметів. Ця куля пробиває шостий рівень захисту бронежилетів і броньовану техніку. Саме така зброя потрапила на озброєння Збройних сил Росії у 2013 році і вже з'явилася на Донбасі. Розвідка принесла мені два десятки таких патронів», - зазначив міністр.

Також він додав, що після проведення експертиз цих набоїв Україна звернеться до міжнародних судів, щоб вони дали оцінку випробовуванню російських боєприпасів в Україні.

В зв'язку з цим Гелетей прокоментував і порушення проти нього слідчим комітетом РФ кримінальної справи нібито за геноцид російськомовного населення на сході.

«Щодо геноциду, то і ми, і світ спитаємо російські Збройні сили щодо застосування Росією новітньої зброї. Прийде час, і Україна, і світ побачать, що Росія робила на Донбасі. І тільки потім будемо ставити питання по надуманих кримінальних справах. Не ми прийшли до них, а вони загарбали нашу територію», - сказав Гелетей.

До слова, карбід вольфраму - твердий матеріал, який використовується для виготовлення інструментів, що вимагають зносо- та температуростійкості (різці, наконечники сверл тощо) - так, відомий сплав «побєдіт» на 90% складається з карбіду вольфраму. Також використовується для виготовлення сердечників бронебійних куль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пояснює отарі...
Відповісти
Петлюровцы распускали слухи, будто французы уже идут на выручку Киеву, будто они уже в Виннице, в Фастове и завтра могут появиться даже в Боярке под самым городом бравые французские зуавы в красных штанах и защитных фесках. В этом клялся Петлюре его закадычный друг – французский консул Энно.
Слухи при Петлюре приобрели характер стихийного, почти космического явления, похожего на моровое поветрие. Это был повальный гипноз.
Слухи эти потеряли свое прямое назначение – сообщать вымышленные факты. Слухи приобрели новую сущность, как бы иную субстанцию. Они превратились в средство самоуспокоения, в сильнейшее наркотическое лекарство. Люди обретали надежду на будущее только в слухах. Даже внешне киевляне стали похожи на морфинистов. При каждом новом слухе у них загорались обычно мутные глаза, исчезала обычная вялость, речь из косноязычной превращалась в оживленную и даже остроумную.
Были слухи мимолетные и слухи долго действующие. Они держали людей в обманчивом возбуждении по два-три дня.
Даже самые матерые скептики верили всему, вплоть до того, что Украина будет объявлена одним из департаментов Франции и для торжественного провозглашения этого государственного акта в Киев едет сам президент Пуанкаре или что киноактриса Вера Холодная собрала свою армию и, как Жанна Д’Арк, вошла на белом коне во главе своего бесшабашного войска в город Прилуки, где и объявила себя украинской императрицей.

— В городе был объявлен приказ петлюровского коменданта. В приказе этом было сказано, что в ночь на завтра командованием петлюровской армии будут пущены против большевиков смертоносные фиолетовые лучи, предоставленные Петлюре французскими военными властями при посредстве «друга свободной Украины» французского консула Энно.

В связи с пуском фиолетовых лучей населению города предписывалось во избежание лишних жертв в ночь на завтра спуститься в подвалы и не выходить до утра.(с)
Відповісти
Останні новини
Росія випробовує новітню зброю на українських бійцях, - Гелетей
03 жовтень, 2014, 17:25