Полювання на відьом. Де межа?*

Полювання на відьом. Де межа?*
Треш Бакет Челлендж - так називається новый флешмоб, участники якого заштовхують политиків в сміттєві баки.

Таким чином, нібито, люструючи їх. Спершу тих, хто потрапив в опалу, обливали зеленкою, потім – кидали в урни. Далі - гірше. Фізична розправа над Нестором Шуфричем. Думки щодо інциденту кардинально різняться.

Хтось виступає «за», важчаючи, коли не діє закон - мусить діяти сила, а хтось виступає проти насилля та за демократичний, інтелігентний шлях до Європи. Я, приміром, підтримую других. І ось чому. Коли держава відмовляється виконувати свої функції і карати злочинців, тоді за справу береться натовп.

Ця аксіома відома ще з середньовіччя: жодного тобі суду й слідства, горлопани сказали « в прірву!» - значить так і треба. Щось схоже відбувається й нині. Ось тільки часи надворі не ті – 21століття як не як. Я простий волинський пенсіонер з глибокого села на Поліссі. Все життя пропрацював вчителем географії. І ось сидячи на дивані перед телевізором, розмінявши сьомий десяток літ, диву даюся: а й справді історія, дійсно, має свою циклічність. Дикунство так важко викорінюється.

Смітники, побої, образи людської гідності, мов ракові метастази розповзаються і так нездоровим тілом країни. Журавський, Шуфрич, Пилипишин… Список «люстованих» народом можна продовжити та чи варто? Замість того, щоби зосередитися на обороні країни від зовнішнього агресора, ми знову й знову наступаємо на ті самі граблі і продовжуємо тупотіти на місці. Жодного розвитку.

Певен, це розуміють усі здорово мислячі люди, котрі як і я спостерігають за розправами над чиновниками з голубих екранів. А ситуація, між тим, може погано закінчитися. Першим, здається, це зрозумів міністр Аваков, котрий під особистий контроль взяв факт цинічного побиття в Одесі одного з лідерів Опозиційного Блоку Нестора Шуфрича розлюченим, некерованим натовпом.

«Еще пару разбитых лиц Шуфричей, линчеванных Пилипишиных - и Европа отвернется от нашей победившей революции. Боюсь, что и Америка тоже. Господа радикалы, не будьте маргинальными дебилами - не идите в тупое инстинктивное и спровоцированное желание судить правом толпы. Примем законы, такие как недавний люстрационный - назначим и законную меру наказания и меру ответственности - цивилизованно и достойно статуса украинца. Иначе - провокация пещерного хаоса и войны на ожесточение внутри страны, в помощь внешнему врагу. Явите же высокий дух революции достоинства. Не уподобляйтесь люмпенизированным дикарям. Украина - европейская страна!", - сказав Арсен Аваков.

По-моєму, все логічно.

Адже хвиля народного протесту вже давно носить масовий характер. "Ви регіонал, комуніст або ж голосували за закони «16січня» і все ще не були в сміттєвому баці? Тоді ми йдемо до вас! Смішно, але відбувається все, на мою думку, через безкарність.

Натовп починає розуміти: якби він не познущався над чиновником, йому все одно нічого за це не буде. А це вже проблема. Бо за місяць-другий виникне така парадоксальна ситуація, що до смітника можна буде закинути будь-кого, хто сів в управлінське крісло. Тому варто зупинитися. Більше того, рано чи пізно із зони АТО повернуться добровольці й мобілізовані і тоді може розпочатися інша атракція – кинь у депутата гранату. І що тоді?.. Так може краще пролюструвати виборами?

Олексій Зайченко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніколи не був ні політиком ні при владі але вас підтримую шановний автор.
Відповісти
"Коли держава відмовляється виконувати свої функції і карати злочинців, тоді за справу береться натовп."
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"рано чи пізно із зони АТО повернуться добровольці й мобілізовані і тоді може розпочатися інша атракція – кинь у депутата гранату"
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Так і буде, якщо не буде змін.
Відповісти
батькє терпіли і нам веліли..після войни ше гірше було...толірантні єуропорадянські інтелігентні люди мліють..про сашу ще напиши що постраждав душевно та ісично навпроти храму..подай як треба смєрдам знати..доля в них така..їде червона фіра до совітскої європи..
Відповісти