Геращенко пояснив ситуацію із затриманими айдарівцями

Геращенко пояснив ситуацію із затриманими айдарівцями
Геращенко розповів про затриманих бійців "Айдару", п'яного сепаратиста і СБУ.

Айдарівців затримали в Києві на орендованій квартирі колишнього "заступника міністра охорони здоров'я "ЛНР" Павла Малиша, куди бійці батальйону етапували прибічника терористів за узгодженням з СБУ. Про це повідомив у Фейсбуці радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, - пише Експрес.

"Я особисто сьогодні кілька разів говорив з комбатом батальйону "Айдар" Сергієм Мельничуком. Він мені сказав, що бійці батальйону Айдар затримували Малиша за узгодженням з керівництвом СБУ в Луганській області, що Малиш надав свідчення у сепаратизмі, у тому, що він їздив до Криму і отримував там якісь завдання", - написав він.

Геращенко також зазначив, що на його питання, чи було доручення СБУ бійцям батальйону "Айдар" етапувати Малиша до Києва, "Мельничук відповів ствердно".

"Зараз обидва бійці "Айдара" знаходяться в ІТС і мають статус тимчасово затриманих осіб. Їх подальшу долю протягом 72 годин повинні визначити військова прокуратура і СБУ", - повідомив радник глави МВС.

"Якщо все, що сказав комбат "Айдара" Мельничук, вірно, а я не можу не вірити бойовому командирові, то Луганська СБУ має підтвердити військовій прокуратурі, що операція з етапування Малиша була узгодженою операцією СБУ і батальйону "Айдар", і тоді військова прокуратура просто зобов'язана вжити заходів по звільненню бійців батальйону "Айдар", як осіб, які забезпечували етапування злочинця за узгодженням з СБУ", - підкреслив Геращенко.

Він також повідомив, що Малиша, який перебував у неосудному стані, "оскільки перед транспортуванням з Луганської області йому дали випити значну дозу міцних спиртних напоїв", затримали до з'ясування всіх обставин справи, і разом з айдарівцями він знаходиться в Голосіївському РОВС.

"Вчора близько 17:00 дружина Малиша зробила заяву в міліцію про те, що її чоловік був викрадений невідомими в масках зі зброєю. Чоловік зателефонував їй і сказав, що його привезуть до Києва і заїдуть додому. Міліція повинна реагувати на всі заяви громадян про викрадення громадян, як і на будь-який інший злочин", - зазначив він.

"У ситуації, коли органи правопорядку незадовільно, на думку суспільства, працюють по припиненню діяльності сепаратистів, то бійці добровольчих батальйонів і представники патріотичних організацій намагаються взяти на себе ці обов'язки", - резюмував Геращенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Геращенко пояснив ситуацію із затриманими айдарівцями
04 жовтень, 2014, 22:35