Яких цін на продукти варто очікувати у жовтні

Яких цін на продукти варто очікувати у жовтні
У жовтні вкотре можуть подорожчати харчі і побутова хімія.

Про це розповів комерційний директор одного зі столичних супермаркетів Андрій Цибульський, - пише Gazeta.ua.

«Зараз найкращий час купити мішок чи два картоплі, по сітці моркви, буряка і цибулі на сім'ю, - каже Андрій Леонідович. - У листопаді овочі подорожчають. Можна купити мішок цукру, бо він ще буде дорожчати. Багато рису і гречки не беріть. За три-чотири місяці заведуться міль і черв'ячки. Беріть стільки, скільки зможете з'їсти за 2-3 місяці. Бо зараз зекономите, а потім – викинете».

Цибульський радить купити консерви, чай і каву.

«Якщо бачите по акції консерви, беріть про запас 8-10 банок, – рекомендує. - Купіть 2-3 пачки кави та чаю. У них теж термін придатності 2 роки. Можна купити трохи риби та м'яса і заморозити. М'ясо продовжує рости в ціні. Свинину у людей вже купують по 35 гривень за живу вагу. Зараз на базарі стегно по 75, ошийок – від 83. Супермаркети теж не можуть тримати стару ціну».

Рекомендує купити порошок, мило і шампунь.

«Ці продукти мають термін придатності до 5 років. Хімія ще виросте у ціні на 20 відсотків. Батькам, які мають немовлят, рекомендую запастися памперсами. Варто взяти кілька пачок різних розмірів. Ці засоби гігієни у жовтні знову подорожчають на 30-40 гривень за кожну пачку», - каже Андрій.

Ліки ніколи не купуйте про запас. У них термін придатності 2-3 роки, але не факт, що вам знадобляться. Вони подорожчали майже удвічі. Найближчим часом можуть вирости хіба на 10 відсотків.

«Шукати одяг за торішніми цінами пізно, - каже Цибульський. – Пощастило тим, хто купив теплі куртку і взуття навесні під час розпродажів. Зараз усі речі магазини закупили з розрахунку 15 гривень за долар. І виробники, і постачальними перестраховуються, щоб заробити, а не рахувати збитки. Тому навіть на ринку маємо демісезонні куртки по 2 тисячі гривень і взуття від 1,5 тисячі».

Вермішель українська дорожчати не буде, а італійська вже пішла угору. Зараз найдешевша упаковка на 500 грам коштує 13,99 гривень.

Концерви і сухий корм для собак і котів радить купити про запас. Ціни на них будуть рости залежно від курсу євро і долара. Їх нам завозять з Канади, Іспанії, Угорщини і Німеччини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я в шоці!!! зараз в варшаві ціни набагато нижчі
Відповісти
бо ще наші бариги мають на різниці в ціні нажитись.
Відповісти
що ціни скачуть - будемо грітись...
Відповісти
Останні новини
Яких цін на продукти варто очікувати у жовтні
05 жовтень, 2014, 13:23