В МВС розповіли, як впізнаватимуть тіла загиблих в зоні АТО

В МВС розповіли, як впізнаватимуть тіла загиблих в зоні АТО
За період проведення АТО органи внутрішніх справ зареєстрували понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл. Наразі вже вдалося встановити особи понад 200 з них.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Вакуленко, - інформує сайт МВС.

За словами Олександра Вакуленка, ідентифікація тіл загиблих буде проведена у декілька етапів. Перший - встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи. Вказані експертизи будуть проведені в НДЕКЦ при ГУМВС України в Запорізькій області.

За словами Вакуленка другий етап - встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб. Для ефективнішої роботи щодо отримання біологічних зразків у родичів зниклих в зоні проведення АТО осіб, у кожному обласному управлінні міліції створили спеціальні робочі групи, які будуть займатися прийняттям заяв про безвісне зникнення, викрадення чи взяття в полон громадян, негайним відкриттям кримінальних проваджень, відібранням у родичів зниклих осіб біологічних зразків та призначенням відповідних експертиз.



Контактні телефони керівників робочих груп оприлюднені на офіційному сайті МВС та сайтах кожного обласного управління. У разі, якщо людина не зможе зв'язатися з робочою групою у області, вона може повідомити про це координатора з Міністерства внутрішніх справ за телефонами зазначеними на сайті відомства.

Як повідомили в МВС, відбиратися будуть зразки клітини епітелію ротової порожнини. Вказана процедура здійснюється за допомогою спеціальних щіточок або стерильних ватних паличок шляхом їх поміщення в ротову порожнину і проведення по внутрішніх поверхнях щоки. Після завершення процедури відбирання зразків букального епітелію складається відповідний протокол. За результатами проведення вказаної експертизи буде встановлено ДНК-профіль особи, який в автоматичному режимі буде перевірятися з профілями невпізнаних тіл, наявних у базі даних.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В МВС розповіли, як впізнаватимуть тіла загиблих в зоні АТО
05 жовтень, 2014, 19:00