«Громадянська позиція» бачить себе у трійці волинських лідерів. ФОТО*

«Громадянська позиція» бачить себе у трійці волинських лідерів. ФОТО*
Кандидати у народні депутати від партії «Громадянська позиція» очікують, що їхня політсила на Волині стане не далі як третьою за результатами виборів до Верховної Ради 26 жовтня.

Про це стало відомо під час прес-конференції «Громадянської позиції» на чолі з лідером партії Анатолієм Гриценком у Луцьку 5 жовтня.

Гриценко інформував, що перед стартом виборчої кампанії «Громадянська позиція» вирішила об’єднатися з командою молодих людей з Демократичного Альянсу, які були на майдані, а нині працюють волонтерами або у сфері боротьби з корупцією.

Щодо політичних шансів «Громадянської позиції» на Волині Анатолій Гриценко зазначив, що очікують зайняти третє місце.

Також під час зустрічі лідер партії представив свою команду, з якою готовий іти у парламент. Це - військовий експерт Іван Апаршин, журналістка Наталя Соколенко, громадські діячі Віталій Шабунін та Олег Дерев’янко.

Кандидат у народні депутати Олег Дерев’янко інформував, що ніхто перед виборами не говорить про освіту, проте зміни в Україні можливі лише у тому випадку, коли підвищиться якісно саме рівень освіти.

Журналістка Наталія Соколенко пояснила, що важливо прийняти закон «Про прокуратуру», за яким прокурорів обиратимуть шляхом створення колегіального органу, до якого увійде третина прокурорів, третина представників адвокатури і третина представників правозахисних організацій. Таким чином, саме вони розглядатимуть кандидатури від усіх охочих на посади місцевих прокурорів.

«Що передбачає цей закон, на якому ми наполягаємо? Це типовий європейський закон. Зараз Генеральний прокурор у Луцьк призначає прокурора от так, як він вирішить. І ми не знаємо його справжніх мотивів», - повідомила журналістка.

За її словами, не менш важливим є прозорість коштів, якими розпоряджаються у державних установах та органах місцевого самоврядування.

«Тут не може бути інакшого варіанту, як викласти всі бюджети, де є наші гроші, які ми сплатили як платники податків, у відкритий доступ, в Інтернет. Коли чиновник знатиме, що кожна його дія буде під лупою журналістів, громадських активістів та загалом усього суспільства, красти буде просто неможливо. А тим більше, коли поруч стоятиме прокурор, обраний за участі громадськості», - наголосила Наталія Соколенко.

Кандидат у народні депутати Віталій Шабунін вважає, що викорінити корупцію можна лише шляхом встановлення невідворотності покарання за корупційні злочини.

«Вкрав корупціонер – він має сісти. Не втекти за кордон з грошима, а сісти», - наголосив Шабунін.

Військовий експерт Іван Апаршин, який, на думку Гриценка, міг би бути Міністром оборони України, заявив, що наразі необхідно зняти позаблоковий статус України та впровадити постійний активний мобілізаційний резерв.

«Чому саме безпека у пріоритеті «Громадянської позиції»? Продовжується агресія. Здали Крим, бездарно здали Крим… Дві третини Донецької та Луганської області – та ж сама система. Наша перша позиція – ми пропонуємо досягнення критеріїв та стандартів країн-членів НАТО», - зазначив Іван Апаршин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Громадянська позиція» бачить себе у трійці волинських лідерів. ФОТО*
05 жовтень, 2014, 21:52