На Волині шахраї, представляючись правоохоронцями, вимагають у людей гроші

На Волині шахраї, представляючись правоохоронцями, вимагають у людей гроші
На Волині дедалі частіше спритники, представляючись правоохоронцями, пропонують послуги щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за скоєння вигаданих злочинів родичів осіб, до яких телефонують.

Про це повідомляють у СЗГ УМВС у Волинській області, - пише IA ZIK.

Зокрема до 61-річної жительки Горохівського району зателефонував невідомий чоловік. Він повідомив, що її син скоїв кримінальне правопорушення, а відтак йому загрожує кримінальна відповідальність. Співрозмовник запропонував «відмазати» сина за певну грошову винагороду. Ця «послуга» коштувала довірливій волинянці більше двадцяти тисяч гривень, які вона передала незнайомцеві. Коли ж жінка зрозуміла, що її ошукали, із заявою звернулася до міліції.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом скоєння кримінального правопорушення слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

«На Волині шахрайства стали одним із найпоширеніших видів кримінальних правопорушень. Загалом із початку року правоохоронці зареєстрували 208 фактів обману громадян. Із цього переліку в 59 випадках людей ошукали шляхом вимагання у потерпілих грошей для уникнення від відповідальності їх близьких та рідних за вчинення кримінальних правопорушень», – заявив начальник управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині шахраї, представляючись правоохоронцями, вимагають у людей гроші
06 жовтень, 2014, 10:31