Україна в десятці найнебезпечних спамерських країн

Україна в десятці найнебезпечних спамерських країн
Україна увійшла в десятку найнебезпечних спамерських країн.

Про це повідомив консультант з інформаційної безпеки американської компанії Symantec в Росії і СНД Олександр Суязов, пише 11 травня ТСН.

Україна в 2011 році піднялася на 7-е місце в світі за кількістю спам-зомбі (мережі комп'ютерів, що поширюють спам).

Суязов представив щорічний звіт щодо погрозів інтернет-безпеки, розроблений Symantec. Відповідно до звіту, Україна вперше увійшла в десятку країн з найбільшою кількістю спам-зомбі, фішингу та мережевих атак, сказав Суязов.

У цілому, за його словами, Україна за рік піднялася з 31-го на 23-е місце в світовому рейтингу за кількістю інтернет-загроз. У п'ятірці українських міст за кількістю шкідливих програм лідирує Київ, далі за ним слідують Львів, Одеса, Дніпропетровськ і Донецьк.

На думку експертів Symantec, причин збільшення кількості шкідливого програмного забезпечення кілька. Зокрема, інструменти для атак стали більш доступними.

"Раніше, щоб зробити атаку, потрібно було близько 100 тис доларів. Зараз це можна зробити і за 200 доларів", - зазначив Суязов.

Цим же, на його думку, можна пояснити і збільшення атак на компанії малого та середнього бізнесу, тоді як раніше атакам в основному піддавалися великі корпорації і державні структури.

Примітно, що найбільше вірусів поширюється через сайти релігійної тематики. Експерти пояснюють це тим, що часто такі сайти зроблені непрофесійно і на них не приділяється або мало приділяється уваги ІТ-безпеці.

Новою тенденцією минулого року Symantec називає збільшення поширення вірусів через соціальні мережі, а також збільшення кількості шкідливого ПО для мобільних пристроїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поясніть людською мовою:
Що таке: спам-зомбі, фішинг та мережеві атаки?
Чим вони відрізняються?
Як їх розпізнати?
я геть нічого не зрозумів!
Відповісти
Останні новини
Україна в десятці найнебезпечних спамерських країн
11 травень, 2012, 17:21