Футбольні команди Рожищенського району змагаються за Кубок Юрія Цейка. ФОТО*

5 жовтня у Рожищенському районі пройшли півфінальні зустрічі між ФК "Копачівка" і НК "Луків" та командою "Юність-Переспа" і ФК "Духче".

Любителі футболу змагаються за Кубок Юрія Цейка. Один із засновників боратинського клубу "Ласка" активно популяризує спорт в області, вболіває за сільські команди, які фактично залишені без підримки держави. Кожна команда виживає, як може, шукає постійних або тимчасових спонсорів. Та найчастіше хлопці і чоловіки, які хочуть грати у футбол, самі купують м’ячі, форму, взуття, наймають суддів і т.д.

Кандидат у депутати до Верховної Ради по округу №20 Юрій Цейко вже 7 років допомагає футбольному клубу "Ласка" з Боратина Луцького району. До клубу входить 5 команд: три дитячі і дві дорослі. Спортивним директором ФК Юрій Феодосійович призначив батька відомого футболіста з Волині Анатолія Тимощука, Олександра Івановича.

Саме Олександр Тимощук як довірена особа кандидата у народні депутати Юрія Цейка зайнявся організацією футбольного турніру. Матчі проходять у чотирьох районах: крім Рожищенського, також ігри влаштовуються у Локачинському, Горохівському і Турійському районах. Команди, які здобудуть перемоги у своїх районах, зустрінуться між собою у півфіналах, а їх переможець – у фіналі з командою із Луцького району.

"Для мене футбол дуже важливий, бо він об’єднує людей, У селах є багато талановитих гравців, які без підтримки не можуть пробитися на вищий рівень. Кубок Юрія Цейка дає шанс показати свої вміння на полі. Моя думка така, що держава дуже мало уваги приділяє спорту. Так, народна самодіяльність – різні ансамблі, музичні колективи і т.д. – при будинках культури фінансується доволі добре. Хоча артисти самі можуть заробити на хліб і до хліба, виступаючи на весіллях, урочистостях і т.д. А як на себе заробить футболіст із села? Ніяк. Тому й розпадаються команди. Я стараюсь підтримувати тих хлопців, які хочуть грати, вчитися, пробиватися. Для цього й організував футбольний турнір у районах виборчого округу №20. Всі команди-учасниці отримують у подарунок якісні м’ячі, адже на хороший спортінвентар у сільських футболістів, яких навіть сільради не підтримують, грошей не вистачає" - зазначив Юрій Цейко, відкриваючи матч у селі Копачівка.

У селі Переспа команди, які зійшись на полі, також отримали від Юрія Цейка набори м’ячів. Гравці запевнили кандидата у нардепи, що сільський футбол живе і розвивається, у селах подивитись на матчі своєї команди приходять по 200-300 чоловік. І якби було б хоч мінімальне фінансування із держбюджету чи від сільради, цей вид спорту, який у світі називають грою мільйонів, у волинських селах став би дуже популярним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Футбольні команди Рожищенського району змагаються за Кубок Юрія Цейка. ФОТО*
06 жовтень, 2014, 15:03