В Україні може суттєво погіршитися демографічна ситуація

В Україні може суттєво погіршитися демографічна ситуація
Скасування виплат для матерів із догляду за дитиною і зменшення розміру державної допомоги при народженні дитини призведе до погіршення демографічної ситуації та зростання соціальної напруженості в країні.

Таку думку висловила народний депутат України Тетяна Бахтеєва, - інформує Кореспондент.

Політик нагадала, що за пропозицією уряду з 1 липня 2014 року розмір державної соціальної допомоги при народженні дитини був встановлений на рівні 41,280 тисяч гривень, незалежно від того, якою за рахунком дитина народилася в сім'ї.

Раніше розмір допомоги становив 62 тисячі гривень за народження другої дитини і 124 тисячі гривень - за третю. Таке рішення уряду неприпустиме - через зростання цін, збільшення безробіття, найчастіше саме «дитячі» дають батькам можливість утримувати дитину, зазначає депутат.

«Дійсно, країна переживає дуже важкий час. Але економити на дітях неприпустимо. Адже діти - це майбутнє. Влада зобов'язана переглянути своє ставлення до охорони материнства і дитинства. Інакше Україну чекає соціальна і демографічна криза», - заявила Бахтеєва.

Вона також зазначила, що за останні 10 років населення України зменшилося на 5 мільйонів осіб. Зараз українців трохи більше 42 мільйонів, а середня тривалість життя на 10-12 років менше, ніж у жителів європейських країн. Одночасно смертність вдвічі перевищує народжуваність на 50%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
смертність вдвічі перевищує народжуваність на 50%.

це як?
Відповісти
Останні новини
В Україні може суттєво погіршитися демографічна ситуація
06 жовтень, 2014, 18:04