В Україні підскочив рівень інфляції, ціни виросли на 16,2%

В Україні підскочив рівень інфляції, ціни виросли на 16,2%
Інфляція в Україні у вересні 2014 року прискорилася до 2,9% з 0,8% в серпні і 0,4% в липні.

За повідомленням Державної служби статистики в понеділок, 6 жовтня, в цілому з початку поточного року споживчі ціни в країні виросли на 16,2%, - пише Gazeta.ua.

У річному вимірі (по відношенню до аналогічного місяця минулого року) інфляція прискорилася до 17,5% з 14,2% за підсумками серпня, 12,6% за підсумками липня, 12% - за підсумками червня і 10,9% - за підсумками травня.

Як повідомлялося, за 2013 споживчі ціни в Україні зросли на 0,5%, тоді як роком раніше вони знизилися на 0,2%. Уряд і Нацбанк прогнозують інфляцію в поточному році на рівні 19%.

Як повідомляє Держстат, у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%. Найбільше (на 13,5% і 10,7%) подорожчали яйця і сало. На 5,2-1,3% зросли ціни на фрукти, рис, м'ясо та м'ясні продукти, хліб безалкогольні напої, соняшникова олія, молоко і молочні продукти, рибу та продукти з риби, цукор. У той же час на 0,3% подешевшали овочі.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 3,8%, в ​​тому числі тютюнові вироби - на 4,7%, алкогольні напої - на 2,3%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,6%, відбулося в основному за рахунок підвищення цін на тверде паливо та скраплений газ (на 9,3% і 8,0% відповідно), а також плати за каналізацію на 5,3% та водопостачання на 3,3%

Як повідомляє відомство, у сфері охорони здоров'я ціни підвищилися на 2,0%, що в першу чергу зумовлено ростом цін на фармацевтичну продукцію на 2,8%.

У вересні поточного року підвищення цін на транспорт в цілому на 3,3% пов'язане з подорожчанням палива та мастил на 4,8%, автомобілів - на 4,2%, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом на 1,9%. У той же час на 1,7% знизилися ціни за перевезення пасажирським залізничним транспортом.

Зростання тарифів в сфері зв'язку на 1,0% відбулося за рахунок підвищення абонентної плати за користуванням телефоном на 7,0%. Послуги освіти подорожчали на 2,2%, в ​​тому числі плата за навчання в закладах середньої освіти на 6,1%, вищого - на 2,8%

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що у нас все о-кей!
Відповісти
ціни виросли на 25%, 50% , а дещо і на всі 100%, це особливо стосується медикаментів
Відповісти
Судя по кошельку, то цены на 16,2% каждый месяц росли, если не день!Этой власти "демократов", наверно все-равно на экономические вопросы и по ходу у них на деле нет экономической программы, только на кредиты надеяться. У нас получается единственная партия, которая предлагает план развития это коммунисты и их антикризисная программа.
Відповісти
Якщо б цI цифри мали вiдоношенная до дiйсностI, люди були б задоволенI. Як пiдраховують iнфляцiю у ДержстатI, не розумiю.
Відповісти
правда в дии
Відповісти
Останні новини
В Україні підскочив рівень інфляції, ціни виросли на 16,2%
06 жовтень, 2014, 18:57