Порошенко-Меркель: що ставлять під загрозу план мирного врегулювання конфлікту

Порошенко-Меркель: що ставлять під загрозу план мирного врегулювання конфлікту
Відсутність прогресу з виконання Мінських домовленостей, а також обстріли з боку бойовиків на Донбасі ставлять під загрозу план мирного врегулювання.

До такого висновку дійшли президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови, - пише "Кореспондент" з посиланням на прес-службу глави держави.

"Зокрема, президент наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном на окупованій ділянці, створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу Організації з безпеки і співробітництва в Європі, а також належного технічного забезпечення", - інформує прес-служба президента.

Також Порошенко і Меркель відзначили, що парламентські вибори 2014 року в деяких районах Донецької та Луганської областей мають відбуватися відповідно до українського законодавства, в умовах сталого двостороннього припинення вогню, рівних можливостей ведення передвиборчої кампанії, залучення міжнародних спостерігачів.

Водночас Порошенко подякував Меркель за направлення в Україну гуманітарної допомоги. За його словами, 112 вантажівок з гуманітарною допомогою для постраждалих на Донбасі вже перетнули український кордон і прямують до Києва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко-Меркель: що ставлять під загрозу план мирного врегулювання конфлікту
06 жовтень, 2014, 21:32