Українцям потрібні біометричні паспорти для безвізового режиму з Європою

Українцям потрібні біометричні паспорти для безвізового режиму з Європою
Запровадження біометричних паспортів вимагає великих коштів, але Україна мусить їх знайти задля безвізового режиму з Європою і подальшого входження в ЄС.

Про це зазначила під час прес-конференції в рамках зустрічі заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської четвірки у Львові перший заступник очільника МЗС Наталія Галібаренко, - повідомляє IA ZIK.

«Запровадження закордонних біометричних паспортів – це домашнє завдання, яке має виконати Україна на шляху до безвізового режиму з ЄС. І хоч це надзвичайно затратна справа, котра передбачає не тільки виготовлення мікрочіпів, а й встановлення зчитувальної техніки на всіх прикордонних переходах та в міжнародних аеропортах, проте відступати нам нікуди. Ми мусимо знайти ці кошти», – зазначила Галібаренко.

За її словами, біометричні паспорти – це не єдина планка перед вільним в’їздом українців у Європу. Серед інших домашніх завдань – реформування відповідних органів, а головне – гарантування безпеки кордонів.

Як повідомлялось, у Львові відбулося засідання дипломатів країн Вишеградської четвірки. Його учасники обговорили широке коло питань, зокрема, продовження співпраці з європейськими партнерами в рамках міжнародних організацій, енергетичної безпеки України, гуманітарної співпраці, допомогу в організації безвізового режиму тощо.

Це перша така зустріч в Україні, проте вона матиме продовження. На наступній дипломати обговорять питання децентралізації влади, запросивши до розмови експертів та представників самоврядних структур із своїх країн. В планах четвірки і бізнес-тематика, яка допоможе економічному розвитку України, а також сприяння в розбудові громадянського суспільства та зміцненню ролі ЗМІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українцям потрібні біометричні паспорти для безвізового режиму з Європою
07 жовтень, 2014, 09:18