На Волині зекономили півмільйона кубів газу. ОНОВЛЕНО

На Волині зекономили півмільйона кубів газу. ОНОВЛЕНО
Завдяки бойлерам та газовим колонкам на Волині зекономили понад 500 тисяч кубометрів газу.

Про це розповів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев під час брифінгу 7 жовтня.

За його словами, провели ревізію будинків, виявили місця, де треба утеплювати, перевірили котли. Ремонт ряду котлів планують завершити найближчими днями.

Він пояснив, що оскільки країна перебуває у стані війни, то ряд теплових електростанцій, розташованих на Сході, припинили свою роботу, тому держава повинна перейти в «режим жорсткої економії» тепла та електрики.

«Аби забезпечити економію тепла та енергії, кожна людина має зменшити їх використання в часи пік – з 9 до 11 ранку, та з 6 до 9 вечора. Тобто вимкнути, зайві тепло- та електроприлади, ті, якими людина той час не користується. Здається, що для однієї сім'ї – це не велика економія, але в межах держави – цифра чимала», - зауважив він.

Кудрявцев додав, що 13 районів області перевиконали бюджет на 105% . Це означає, що додатково до казни вдалося залучити 34 мільйони гривень, які пустять на забезпечення тепло- та газопостачання.

Також, він висловив думку, що оптимальним способом зекономити газ – є перехід населення на опалення будинків твердим паливом.

Кудрявцев наголосив, що проблеми із забезпеченням волинян торфом, деревиною, вугіллям немає. Радше навпаки – розробляють технології та вивчають досвід сусідніх країн, як удосконалити цю галузь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де в статi про те, що "На Волині зекономили півтисячі кубів газу"???
?
Відповісти
На Волині зекономили півтисячі кубів газу

Ай смішне! Він так точно говорив, як в заголовку написали? Бо 500 кубів газу - це зимових 2 місяці опалення 60 метрової квартири. В масштабах області - це пшик.
Відповісти