До Верховної Ради благословили в рідному селі. ФОТО*

До Верховної Ради благословили в рідному селі. ФОТО*
У першу неділю жовтня вся Україна відзначала День працівників освіти.

Цю добру традицію зберегли й у Любомльському районі, зокрема мешканці села Гуща організували концерт патріотичної пісні. На свято запросили колишніх учнів, аби вони розповіли, як склалося їхнє життя після випуску.

До рідного села завітав випускник Гущанської загальноосвітньої школи, нині успішний підприємець Юрій Гупало. Чоловік приїхав привітати вчителів із їхнім професійним святом, а також повідомити про намір балотуватися у депутати Верховної Ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу №19.

До речі, саме односельчани першими дізналися про плани Юрія Гупала. Кандидат приїхав попросити благословення в отця Миколая місцевої церкви і в мешканців села, в якому він народився й виріс.

Юрій із приємністю згадує свої шкільні роки: як вчився, брав активну участь в олімпіадах із фізики, математики та німецької мови, займався футболом і волейболом, грав у оркестрі й співав під час усіх шкільних урочистостей.

Викладачі відгукуються про здібного учня лише позитивно. Перша вчителька каже, що Юрій із дитинства вирізнявся неабиякою добротою, яка залишилася в ньому й донині.

«Мені випала честь бути першою вчителькою такої хорошої дитини. Прийшов у перший клас маленький, худенький, нічим не відрізнявся від інших дітей із сільської родини. Але очки вже горіли, хотіли знати все, − пригадує Віра Трофимук. – І, вийшовши із Гущанської школи, так і залишився доброю людиною. Здається, пішов у Луцьк, став підприємцем, досягнув мети. Ну що вже ми? Але як зустріне, то завжди підійде, обійме, поцілує, запитає, як здоров’я. Людина від Бога наділена добротою».

Перша вчителька гордиться, що її учень надалі продовжує робити хороші справи й підтримує наміри Юрія Гупала йти до Верховної Ради.

«Протягом 23 років ми чекаємо якихось змін. І все даремно. От як підуть у депутати такі люди, як Юра, − енергійні, правдиві, милосердні – от тоді зрушать щось із місця, і подумають там, у Верховній Раді, за нас бідних і нещасних», − впевнена вона.

Учитель фізичного виховання Гущанської школи розповів, що саме він навчив ще малого Юрія грати у волейбол.

«Був дуже здібний спортивний хлопчик, якого я навчив грати у волейбол. Юра був капітаном команди. З того часу він так полюбив це вид спорту, що пізніше створив власний клуб, який сьогодні знаний на всю Україну і закордоном», − розповів Дмитро Маляс.

«У школі був добрим організатором. І я, працюючи в цей час заступником із виховної робити, мала доброго помічника, − каже вчителька математики Ніна Середа. – І як мешканка села Гуща, і як вчителька я підтримую Юрія Гупала, бо саме вихідці з села бачать умови життя простих людей, їх потреби і можливості. Я впевнена, що людина, яка зуміла своїми силами збудувати успішний бізнес, збудує нову країну. А нам треба його підтримати».

Добре говорять про Юрія й однокласники. Олег Барчук знає підприємця ще з дитячого садка і каже, що це дуже цілеспрямована людина.

«Він завжди був лідером і цілеспрямованою людиною. Саме такі й потрібні в новому парламенті – молоді й амбітні», − переконаний він.

Юрія Гупала в його починаннях підтримує не лише вся Гуща, а й найрідніші люди – батьки, дружина та діти, яких у сім’ї вже троє. Найбільшу моральну підтримку й сили кандидат у народні депутати черпає у дружини, з якою вже близько 15 років займаються успішним бізнесом.

«Я розумію, що ситуація дуже складна в країні. І щоб зруйнувати стару систему потрібні нові люди. А нові люди – це зміни на краще. Потрібно багато чим жертвувати, але в нас немає іншого виходу», − каже дружина Людмила Гупало.

Після привітань із Днем працівника освіти і великої кількості теплих слів Юрій Гупало подарував своїм вчителям квіти. А також, як у старі добрі часи, заспівав пісню «Ой під львівським замком».

«Я добре запам’ятав той момент, коли остаточно вирішив іти до парламенту, − розповів односельчанам кандидат у депутати Верховної Ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу №19. − Це було тоді, коли я побачив списки кандидатів і знайшов там багато знайомих прізвищ. Забудь-яку ціну знову намагаються здобути депутатський мандат ті, хто привів країну до зубожіння, продовжує знищувати її економіку та сільського виробника, і, що найстрашніше, хто допустив війну. Іду до парламенту з єдиною метою: врятувати Україну, повернувши їй мир, змінивши систему і до тла викорінивши корупцію. Настав час дати шанс прийти до влади чесним і порядним, здатним не пересваритися між собою, а об’єднатися навколо всенародно обраного Президента задля блага народу. Я Ваш земляк, один із тисячі волинських підприємців. Такий, як усі, людина, що зрозуміла одну істину: хочеш нормально жити − будь активним, наполегливим і не бійся труднощів».

Односельчани на знак підтримки кандидата подарували від сільської громади символ влади – булаву, яка повинна допомогти Юрію Гупалу побороти всіх конкурентів в окрузі і стати достойним депутатом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
До Верховної Ради благословили в рідному селі. ФОТО*
07 жовтень, 2014, 12:09