В Україні значно погіршилася якість бензину, - дослідження

В Україні значно погіршилася якість бензину, - дослідження
Київський інститут споживчих експертиз перевірив найбільш великих «гравців» на паливному ринку, провівши дослідження популярного бензину А-95.

У лабораторію відправилися проби не тільки звичайного А-95, а й зразки з приставкою «євро», а також досить популярний серед любителів економити «спиртовий» бензин. Особливу увагу експерти приділили так званим «дискаунтерам», тобто мережам, які продають паливо дешевше, - повідомляє Кореспондент.

Відбір проб «дев'яносто п'ятого» брали на АЗС восьми компаній, які значною мірою формують ринок. Під приціл потрапили WOG (А-95), ОККО (А-95 євро), БРСМ (А-95, А-95 євро і А-95 Еко), Marshall (А-5 і А-95 Євро), Motto (А-95, А-95 євро і А-95 Е40), ANP (А-95, А-95 євро і А-95 Еко), КЛО (А-95 UA standart, А-95 Супер і А-Е95-40), Socar (А-95).

Проби були відправлені у сертифіковану лабораторію, де їх досліджували на відповідність нормативам профільних ДС.

Результати, отримані у лабораторії, неприємно здивували - більше 20% проб палива виявилися не відповідними жодним нормативам.

Насамперед перевірили октанове число, яке характеризує стійкість палива до детонації - передчасного згоряння бензину у камері згоряння.

У трьох зразків мережі Мотта октан виявився від 79,2 одиниць у звичайного А-95 до 80 одиниць у бензину цієї мережі з префіксом «євро». «Це антирекорд за всю історію досліджень - це навіть не «дев'яносто другий», - заявили експерти.

Раніше повідомлялося, що роздрібні продажі бензину через українські АЗС у серпні поточного року впали на 25,6% (на 74,7 тисячі тонн до 217,4 тисячі тонн) порівняно з аналогічним періодом минулого року. Продажі дизельного палива через заправки також скоротилися, у середньому на 12,9% (на 23,1 тисячі тонн) - до 156,6 тисяч тонн.

У свою чергу, використання бензину, переважно у промисловому секторі, у серпні впало на 23,9% - до 52,9 тисячі тонн, ДП - знизилося на 11,1% - до 317,4 тисячі тонн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де результати досліждень в розрізі мереж, стаття "не о чом"...
Відповісти
Ви коменти добавляєте тільки вам угодні, тільки вміють що статті із різних сайтів копіювати, а як самі щось нашкрябають то хоч стій хоч падай від ваших етюдів....
Відповісти
Останні новини
В Україні значно погіршилася якість бензину, - дослідження
07 жовтень, 2014, 13:35