Волинські правоохоронці закликають стерегтися ворожок

Волинські правоохоронці закликають стерегтися ворожок
Під приводом ворожби, залякуючи хворобою та іншими нещастями, горе-цілителі виманюють у своїх жертв гроші та золоті вироби, тому треба бути дуже обережним на вулиці із незнайомим людьми.

Про це повідомили 12 травня на сайті УМВС України у Волинській області.

Як зазначають правоохоронці, останній часом на території міста почастішали випадки шахрайств, пов'язані із ворожінням, зняттям порчі та подібного.

Ворожбитки використовують найрізноманітніші прийоми, щоби переконати потерпілих: спалюють листок та попелом посипають інший папір, на якому заздалегідь смальцем намальовано хрест, використовують голки та інші речі, аби обдурені люди несли з дому цінності, які мають «врятувати» від нещастя родину.

У своєму повідомленні правоохоронці наводять приклад одного зі способів шахрайств.

"Днями на вулиці міста до двох неповнолітніх дівчат підійшла ще одна незнайома їм дівчинка. Приблизно такого ж віку. Остання попросила дівчаток пройти з нею, оскільки їй потрібно вибачитись у якоїсь тітки, а самій робити це страшно.

Після цього дівчинка з «групою підтримки» пішла в інший двір. Там їх дійсно чекала незнайома жінка віком 35-40 років. Коли діти підійшли, пройдисвітка сказала одній із них, що на її сім’ю навели порчу. Аби врятувати рідних, потрібно віддати усе золото, яке є вдома.

Бідолашна дівчинка побігла додому, взяла золоті речі, тричі замотала їх у хустину (так «потрібно») та віддала пройдисвітці. Після цього жінка наказала три дні нікому про це не говорити", - зазначають правоохоронці.

Тим, хто став жертвою подібного обману, працівники УМВС радять негайно телефонувати на 102 та запам'ятати прикмети ворожбитів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські правоохоронці закликають стерегтися ворожок
12 травень, 2012, 11:30