Жертвам збанкрутілих банків кошти не повертатимуть

Жертвам збанкрутілих банків кошти не повертатимуть
Верховна Рада не підтримала законопроект, який дозволив би Фонду гарантування вкладів повернути українцям депозити з неплатоспроможних банків.

За законопроект 5055 «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) проголосували 227 нардепів. Проте законопроект 5049 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб» нардепи декілька разів провалили, - пише Експрес.

Тобто, нардепи дозволили випустити векселі для Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за допомогою яких українці змогли б отримати свої депозити з банків, які визнали неплатоспроможними. Але нардепи не підтримали законопроект, без якого неможливо запустити випуск векселів.

«Вклади до 200 тисяч гривень мають 98% українців. Сама бідна публіка, яка не може отримати свої вклади. Процедуру ліквідації проходять 13 банків. Для них потрібно 10 мільярдів гривень. На рахунку Фонду гарантування вкладів (ФГВФО) немає нічого. Якщо НБУ видасть позику, то там опиниться 5 мільярдів гривень. Зараз на кону мільйони найбідніших людей, які можуть отримати компенсацію. Ми обмінюємо вексель на ОВДП (облігацій внутрішньої державної позики), які будуть належати фонду. Він несе ці держоблігації в Нацбанк, і НБУ дає їм гроші. Кошти поступлять через 2 дні після підписання закону президентом. Люди отримають свої вклади виключно грошима», - пояснив законопроект 5055 у Раді міністр фінансів Олександр Шлапак.

Також Шлапак додав, що загалом Фонду до кінця року необхідно 16 мільярдів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жертвам збанкрутілих банків кошти не повертатимуть
07 жовтень, 2014, 14:40
Путіну - 62. ФОТОЖАБИ
07 жовтень, 2014, 14:20