Велопарковки, які мотивують їздити на велосипеді. ФОТО

Велопарковки, які мотивують їздити на велосипеді.  ФОТО
З'явилась фотопідбірка велопарковок,які заохочують їздити на велосипеді все частіше й частіше.

Таку підбірку зробив "Inspired".

Слово велопарковка асоціюється зазвичай з понурим шматком металу, який стирчить з асфальту у найбільш несподіваних місцях. В більшості випадків так воно і є, проте існують велопарковки, які тішать погляд і заохочують використовувати велосипед все частіше й частіше.

1. Парковка в банківському сейфі. Велопарковка в історичній будівлі, що колись належала Банку Орегона, займає зовсім небагато місця: на місці паркінгу раніше був сейф. Семитонні двері як і раніше на своєму місці, але зрушити їх з місця навряд чи вдасться.

2. Велопаркінг, захищений від дощу. Навіси, що захищають велосипед від дощу, придумали не вчора, але зробити з велопарковки з навісом витвір мистецтва поки змогли лише в Bike Arc – невеликій компанії з Пало-Альто, яка вже забезпечує своїми парковками всю Каліфорнію.

3. Парковка, що демонструє переваги велосипеду над автомобілем
Британці з Cyclehoop займаються в основному аксесуарами для зберігання велосипедів в будинках, але дещо – наприклад, ліхтарики на сонячних батарейках, вбудовані у велодоріжки, – роблять і для того, щоб прикрасити життя велосипедистів на вулиці. Зокрема, Лондону дісталася велопарковка у вигляді машини, що красномовно демонструє різницю між автомобілістом і велосипедистом.

4. Велопарковка-робот у Японії. Японці, навчені використовувати простір на 200%, застосовують це правило до всього, в тому числі і до велосипедів. Так виглядає підземна велопарковка, зроблена компанією Giken Ltd. Велосипед не потрібно ні до чого пристібати: вся взаємодія з паркінгом зводиться до двох дій – завантажити і розвантажити. Безпека, як можна здогадатися, підвищується в десятки разів.

5. Скульптурні велопарковки.У нью-йоркських парковках, спроектованих Девідом Бірном, немає складних наворотів, вони зовсім не відрізняються ергономічністю і, якщо вже зовсім чесно, не особливо ефективні – до однієї такої парковці зможуть причалити навряд чи більше трьох-чотирьох велосипедів. Зате вони фотогенічні і прекрасно справляються з роллю орієнтирів.

6. Найбезпечніша велопарковка у Лондоні.Ще один приклад – The Lambeth Bikehangar, це теж розробка Cyclehoop. Ангар захищає велосипеди від поганої погоди, вандалів і злодіїв, місця займає вполовину менше, ніж стандартне паркувальне місце і явно радує місцевих: на British Parking Awards 2014 парковка перемогла у відповідній номінації.

7. Паркінг-лавиця, Іспанія. Іноді велопарковка – це не просто велопарковка. Паркінг, зроблений з пластинок, дозволяє, з одного боку, зафіксувати велосипед, а з іншого – перепочити велосипедисту: пластини розташовані досить близько одна до одної, щоб на них можна було присісти або навіть прилягти. Автори ідеї – бюро Larissa Carbone Arquitetura.

8. Парковка у вигляді оптичної ілюзії, Мілан. Велопарковкою у формі велосипеда нікого не здивуєш – в європейських містах такі зустрічаються досить часто. Правда, цій все-таки вдалося: те, що виглядає як велосипед, насправді виявляється оптичною ілюзією. Італійці (парковка знаходиться в Мілані) взагалі добре розбираються в подібного роду речах.

9. Парковка-спрут
Судячи з форми цього спрута, припаркувати велосипед біля нього буде не тривіальним завданням. Парковка виглядає так, ніби її придумали і додали вже пізніше – як функціональну частину – для того, щоб виправдати появу гігантського спрута в центрі Сіетла. Але всі, здається, задоволені (включаючи самого спрута).

10. Паркінг з орендою. Автоматизований велопаркінг Bikedispenser в Ейндховені (Нідерланди) дозволяє брати велосипеди в оренду та залишати їх в різних місцях міста – де вам зручно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, фото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ви пофоткайте парковки у нашому селі, в цивілізованому світі - і так зрозуміло, що все для людей.
Відповісти
цікаво!)))))) і всюди чисто!
дякую за підбірку!
Відповісти
можливо ще й красти велосипеди менше стануть?
Відповісти
На жаль, в Луцьку мотивацією їздити на велосипеді не зможуть ніякі парковки (чи паркінги?). Лише велодоріжки! До їх появи забудьте про креативні велостояночки
Відповісти
Останні новини
Велопарковки, які мотивують їздити на велосипеді. ФОТО
07 жовтень, 2014, 19:12